» Hoppning med Z

Dagens pass började skit och slutade otroligt. Turid och Saga har kommit tillbaka nu då deras ägare skulle bort. Antar att både Turid och Saga brunstar just nu, så fort jag skulle ta in henne började dom skriva skitmycket. Z blev asstressad och kunde inte stå stil, skrek som bara den. Va så säker på att det inte skulle bli ett bra ridpass när hon höll på sådär, men hade bestämmt mej för att rida. 
När jag gick mot hagen för att hoppa upp, tänkte jag att jag kunde börja från marken eftersom hon va så otroligt stressad och okonsentrerad.Efter ett par minuter med att gå över bommar började hon äntligen slappna av i ryggen och jag hoppade upp. Första stunden va hon ganska stressad men sedan blev hon jättemjuk och fin. 
Och såklaaart hade jag glömt att sätta för trådarna till lilla hagen där de andra hästarna stog, så dom kom ju som skjutna ur en kanon när dom såg Z och då fick jag börja om från början. Skrittade runt på långa tyglar i 10 minuter, sedan tog jag upp henne i form och började gå på volter och gjorde halter. Gick riktigt bra och hon va väldigt fin. 
Först i traven gick det inte så jag saktade av, skrittade det lite mer och kom in i en jättefin trav. Värmde upp i trav i kanske 20 minuter i båda varven och sedan galopperade jag till slut på en volt. Hon va otroligt fin i galoppen, vilket hon inte brukar vara. Klarade hålla formen hela tiden även fast det va jobbigt.
Körde sedan lite hinder, vilket som vanligt gick problemfritt, hon taggade som bara den. I slutet kom vi upp till 90cm, vilket inte är så vanligt på sista tiden då vi inte hoppat så mycket. 
Började dock ösregna så jag fick skritta av henne, och sedan smörja i årdning sadel och träns. 
Är allt som allt otroligt nöjd efter dagens pass, hon skötte sej super förutom i början!
 

» Misstag

Man ska aldrig se på New Girl på natten, om man inte vill väcka upp hela huset. Ser om säsong 2 och skrattar fortfarande lika mycket åt samma saker.. suck.
 
 

» Hemma

Har kommit hem från småland idag, skönt, har saknat mina små ponnyer. Varit borta i kanske 5 dagar och Fighter och Larsse har hunnit gå upp i vikt ganska mycket, känns ju kul.. 
Morgondagens planer är att antnigen träna löst/ löshoppa Z, och Larsse och fighter ska ta en tur i skogen. Är tagg för att komma igång igen nu! :D
Två bilder på min kusins två fjordningar, Tinto och Edina! Dom är helt underbara!
 
 
 

» Nytt från hööks - måttligt imponerad

Fick nya höökskatalogen idag och måste såklart dela lite om vad jag tycker om det nya. Allt va helt okej, och ja, det är ju höst, så man är inte så förvånad över att det inte är så färgglatt. Men jag tyckte det va lite tråkigt, med "vanliga" nya träns och schabrak. JH collection va för mej en liten besvikelse...
Hittade ändå en hel del nya favoriter.
 
 
 
 
 

» Dagens träning med Z

Dagens markträning med Zangria gick lika bra som sist. Hoppade dock inte så mycket idag då det va sååå varmt. Blev mest lite försiktig cirkelträning och bommar men även massor miljöträning med plastpåse, tröjja osv. Efter det tog jag in henne och sköljde av henne för att hon inte ska behöva våra så varm ute i hagen. Som tur är så började det regna - Mycket - och åska, men skönt för hästarna och gräset. Fighter och Bossen sprang runt som galningar när vädret rättat till sej...
 
  

» Min ledarhings!

Bossen är nog den mest otroliga hästen jag träffat. När alla hästarna gått över till lilla hagen för att få sitt hö står han och väntar på att jag ska komma med. Hela tiden när jag håller på att sätta för trådarna till stora hagen står han brevid och väntar, och exakt när jag börjar gå till andra gå följde han med exakt vid sidan av mej, stannar så fort jag kommer lite efter och ökar takten när jag kommer före. Ledarhingst!
 

» Markträning för tjejen

Har verkligen inte varit alls sugen på att rida på sista tiden. Har tänkt rida varje dag, men får inte den där taggade känslan, så idag kände jag att jag behövde göra något annat, vad som helst men inte ridning. Tog fram repgrimman och ledrepet. Z kändes riktigt arbestvillig från första början när jag hämtade henne. 
Började först som vanligt i cirkelt, skicka ut henne för att sedan kalla in henne, byta från skritt, trav och halt osv. Allt satt verkligen superbra, och hennes inneröra satt som fastklistrat mot mej. 
Det vi båda har svårast för är i höger varv. Vi har dock lyckats träna i höger varv grymt mycket bättre än sedan förra året; vilket slutade med att jag blev sparkad i huvudet. 
Själv kände jag att jag kom i en fel positon en gång i höger varver, såg på Z att hon blev grymt irreterad och spände bakdelen. Pushade dock på henne lite och flyttade mej mer mot mitten och så va det av klarat! Vi kunde tom byta från skritt till trav till skritt (i höger varv) vilket vi inte har kunnat innan! :D 
Tränade också att skicka ut henne på ett par hinder, vilket jag inte tränat innan! Hon älskar ju att hoppa, så i slutet kom vi upp på runt 80cm (även fast hon kom fel ett par gånger hoppade hon varje gång och rev aldrig!). I sluete blev hon lite väl övertaggad men oj va stolt ja är över henne.
Just på slutet fick hon göra lite tricks som kompliment, buga och spagat!
Zangria är även lärt sej puss nu, vilket har taget ett bra tag att lära in, men ja är så glad för att hon kan det nu. Z har grymt svårt för röstkomandon, därför är jag extra stolt! :D <3

» Sommarcollage

Jag älskar verkligen collage. Undra hur många timmar jag spenderar på att bara sitta och klistra ihop massor bilder... 
Klicka på bilderna så blir de stora!
     
   
 
 
 

» Solnedgång

Ljuset på gården såhär på kvällen är helt otroligt. Är verkligen helt kär i att fota i det, det är svårt att få dåliga bilder då. 
 
 

» Lite porträt på Bossen!

 
 

» Äntligen internet!!

Fixade äntligen internetet! Har inte funkat på grymt länge och nu kan jag äntligen kolla på bilder, lägga ut blogginlägg och bildeeer. Så freaking glad!! 
Har fotat porträt bilder på Fighter och Larsse nu, det är bara Bossen och Z kvar nu, sen så är jag nästan klar med mitt lilla projekt! :D
 
 
 

» En himla massa bilder

 
 

» Rensat bilder på datorn

Nu har jag äntligen sorterat bilder från datron. Tagit bort bilder som bara ligger och sorterat in mappar i olika kategorier! Känns skööönt, hade för många som bara låg..
 
 
 

 
 

» Härlig dag med kompisar!

Igår sov jag över i borensberg med Jennifer och Hugo. Vi hade riktigt mysigt, såg på film och åt på frosses. På kvällen gick ja och la mej vid 5, och de andra la sej vid typ halv 6-7.. Så det blev ganska sent. Jag vaknade vid 12, medans de andra sov till 2(!). Brukar aldrig va uppe så sent haha dör.
 
Tycker btw att ni kan följa mej på Instagram! agnessjoh är min hästinsta och agnesssjohanssson är min icke hästiga (typ foto och egoo ;))
 

» Blogging från Ipaden

Datorn laddar något otroligt just nu, försökte byta lite smått i designen men det slutade med att jag fick göra allt på paddan. Gaahh ja blir galen! AJJA lommar nog bli ganska mycket blogginlägg härifrån nu..
Elina ska ha fest här i kväll, så ja kommer att få dra hem till Jennifer och sova där. Ska bli mysigt, men ja kräver att  vi ska äta på frosses haha! ❤ 
 

» Markträning

På förmiddagen fick Fighter lite markträning, tränade löst med spö vilket inte är en vana för Fighter. Han är van vid att tränas löst med bara kroppsspråket, men jag tänker börja träna mer med "förlängd arm" skiten haha. Larsse är ju tränad så, vilket är bra om man ger något kommando på avstånd. Fighter då är inte alls van vid det, och antingen ignorerar spöt eller bara går iväg från det. Idag prövade jag att "kalla in honom" efter varje gång jag visat med spöt att skicka iväg. Det blev alltså att han gick bredvid mej på lite avstånd, men ändå koncentrerade sej att hålla takt. Gick lika bra på volt som på rakspår. Det jag blev mest förvånad över va att han , på säker 4 meters avstånd, utan problem "löshoppade" rakt på hindrena varje gång jag bad om det. och det va säkert 10-15 meter sats innan dom. Han tvekade inte även fast han bara kunde springa på sidan eller springa iväg, och det kändes väldigt bra faktiskt.
 
Red Z på mitt egengjorda bettlösa träns ner till vattnet, vilket inte gick bra. Hon försökte ju inte springa iväg eller så, men det är ju bara det att hon går så förbaskat spänt och taktar. Och då bara i skritt.. Kommer be en veterinär kolla upp henne så snabbt som möjligt då jag börjar misstänka något nu.. Väl hemma blev det lite markträning; cirkelträningar och tricks. Gick faktiskt otroligt bra för att vara nu när vi tränar så sällan. Hon va ovanligt fokuserad och lyssnade väldigt bra när jag flyttade runt mej i cirkeln. Trickträningen gick också väldigt bra, hon la sej ner från marken (!) på första försöket och fick också till en hel del bra klassiska bugningar som vi heeelt hade glömt bort att träna på i ett halvår eller så. Ligg från ryggen sitter som sten och det gör även buga. Tränade spansk skritt en stund, och det blev otroligt höga och fina benlyft! De uppskattas! :D
 
 
 

» Rolig bildserie

Igår när jag träffade Prinsen (Fölet på lönnshult) va det än av de första gångerna jag träffade ett föl på nära håll.
Fölet går i en hage med sin mamma, pappa och ett till sto, alltså inte så många lekkamrater än så länge. Därav när han förstog att ja va intressant ville han leka. Och då menar jag fölleka! Han nafsade efter en hela tiden, ville hela tiden bli kliad och stegrade även ett par gånger. Jättekul tyckte han - Agnes är kär. 
 
Jag satt och kliade honom lite på halsen när han kände för att stegra. Jag som va heeelt oförberedd tänkte backa bakåt, men klumpig som man är så ramlar man baklänges i stället hahah...
 
 
 

» Ston på lönnshult

Pappa och jag åkte och hälsade på Lönnshult idag. Det är alltid så roligt att  komma hem därifrån, eftersom huvudet är så påfyllt med ny inspiration! 
 
 
 

» Life to short to even care at all

  
 
 
 

» Depp dag

Rest in Peace Cory Monteith.❤
I morse fick jag , av Elin, att han dött. Har varit väldigt deppig av det hela dagen. Grät massor på morgonen, mest för att jag tycker på synd om Lea. Dom skulle ju lixom gifta sej om två veckor... 
Trodde faktist inte att jag skulle bli så ledsen över någon som jag "inte känner". Men det är jag... :/
He took the midnight train goin' anywhere.
 

» Fjording på premieringen

 
 

» inte så mycket blogging

Är verkligen jätteledsen för att jag har bloggat så lite på sista tiden. Min data är helt dampad, mobilens internet försvann helt plötsligt, inte ens Wifi;n funkar (?) så då kan jag bara blogga från ipaden, vilket jag typ inte har så många bilder på... 
Aja, kom ju hem från ullared för att par dagar sedan. Är verkligen nöjd med allt jag köpte, och även fast jag köpte mest i familjen kan jag faktist skylla på att jag aldrig varit där innan hehe.. Blev en hel del hästsaker! 
I förrgår red jag ett rigält dressyrpass på Z. Prövade de nya sakerna som jag köpte på ullared, ny dressyrgjord, schabrak och nosgrimma. Allt satt super, även fast gjorden va liite för lång (dock inget större problem..) Passet. Gick. Så. BRA! Hade gummisnodd på henne, dock vääldigt lite inspänt. Mest för att jag ska slippa ta för mycket i tyglarna och för att hon skulle sänka huvudet. Gav verkligen en underbar effekt, hon sänkte ryggen och halsen, gick superavslappnat och kunde använda mina vikthjälper jätteenkelt! Va så grymt glad efteråt, länge sedan vi sammarbetade sådär. 
Igår va det ganska stökigt, hade hittat en stor knöl vid axeln ungefär, och blev väldigt rädd.. Mamma ringde runt till olika sjukupplysningar. Slutade med att mamma och jag åkte till vårdcentralen och kollade upp det. Som tur va så var det inget farligt, måste dock äta medicin tre ggr per dag i ca 10 dagar. Orkar inte skriva mer om det just nu ..
I går på kvällen Gick pappa och jag ner till vattnet och badade med småkillarna. Vattnet va helt ljumet, ville bara ligga kvar där och njuta. När jag klev upp blev det dock jättekallt, så när jag skulle lägga mej hade jag såklart blivit lite förkyld.. typiskt. Mår hel okej idag, blir dock lite illamående av medicinen jag tar. 
Larsse för ungefär 1,5år sedan. Min fina kille.
 

» Målat

Ritat ganska mycket på sista tiden. Slänger upp lite bilder!
    
 
 
 

» Tilbaka från ullared

Skriver mer om det senare!
 

» Utställningsbilder!

Slänger upp lite bilder från utställningen nu! Dom  blev dock inte så jättebra då ja hade lite fel inställningar, och bilderna blev mörka. Har ljusat upp dom ganska mycket!
 
 

» Utställning!

Idag åkte mamma,pappa och jag till en premiering, Jossan och Eva skulle premiera två av deras ston. Jag va där som "lärling" och fotograf. Det va otroligt lärorikt och deras hästar är sååå fina. Nu är jag galet taggad att ställa ut mina små killar. När jag kom hem delade jag Bossens man i sidbena, som lönnshults hästar har, så nu har han små flätor längst mankammen och jag tränade att visa på Boss och Fighter!
Både Eywa och April (hästarna från lönnshult) fick guld och avelsdiplom! Kommer komma upp en hel del bilder!
Beställde även hem mitt Iphoneskin som jag vann i bloggtävlingen hos silentvoices! Är väldigt nöjd, hoppas att det är lika fint irl! :)
Larsse nu ikväll!
 
 

» Klockrena bilder

Välkommen till Familjen Annorlunda.
 
 
 
 

» Latisfredag

Jag vaknade först vid 12, åt lasange till frukost (idag igen) och gick ut och filmade Boss en stund. Tränade lite tricks, vilket gick helt ok, han va ganska stel och okonsentrerad men ändå duktig. La upp den på youtube efteråt, här får ni se den;
 
 
Just nu sitter jag och matar min köttätande växt med kladkaka, undra hur länge den kommer leva. 
 
Efter maten gick ja ner och tog in Z, gjorde i årdning henne och red lite. Blev lita markarbete med några skutt på slutet. Nora, som hade varit ute och ridigt Larsse, hade en kompis med sej idag, så Nora, hennes kompis och Fia stog som publik och såg på. Kom upp till runt 80cm som jag slutade på. Kände att vi inte alltid va i rätt balans till hindrena. 
Z kändes helt okej bra, men hon va väldigt seg och stum i början. Tog halva passat innan hon slappnade av , men efter det gick hon bra. Prövade nya "outfitan", eller rättare sagt det nya schabraket jag köpte på islandsSM. Älskar det verkligen, passformen är super, jättebra kvalite och så klart otroligt snyggt! Helt klart min nya favorit! Hade rosa lindor bak, som matchar passpoalen. Själv matchade tom jag, vilket är rysligt ovanligt. Gråa ridbyxor, rosa pike´ och premiäranvändning för mina nya ridstövlar. Älskar dom! Både snygga och sköna!
 
Och jag vet att lindorna hade åkt ner, men hennes bakben va liteuppsvällda för ett tag sedan (såklart ej halt eller så) och jag ville inte linda för hårt, så såklart blev det för löst haha.. 
 
 Imorgon är planen att åka på premiering med Eywa och April, tror jag det är, med Fighters och Boss's uppfödare! Ska bli grymt spännande, och kommer att ha kameran i högsta hugg!:) Känns ju bra eftersom vi planerar att börja åka på lite utställningar med småpojkarna!
 
 

» and that's who I am

 
 
 
 
 
 
 
 
 

» IslandsSM!

Heldagsrunda till Norrköping blev det för mamma och mej idag. Vi hade planerat att åka till IslandsSM vilket va så otroligt kul! Först tittade vi på massor sjukt fina islandshästar i gångartstävlingar, och efter det gick vi runt och kollade på mässan. Det fanns en hel del olika butiker som hade satt upp tält, och jag hittade ett beg. Schockemöhleschabrak för ett bra pris! Köpte även hästgodis som man fick självplocka från massor av olika smaker, vilket va riktigt kul! :) Det va PS of sweden som höll i det. 
Till sist tog mamma och jag en sväng till hööks och köpte ett par läderstövlar från rean. 
Är allmänt supernöjd med dagen, mys  med en heldag med mamma! Både hon och jag är verkligen superkära i islandshästar, vi får väll se vad framtiden tar fram! ;)
 
 
 

» ☆Islandshäst SM 2013☆

Canon eos 500d  | Sigma DG 70-300mm
Smakprov från dagens foto! :D
 

» Lite mer minishettispower!

 
 
 
 

» We grow small trying to be great.

 

» Come see about me

Tre bilder från Rätö. Vill tillbaka dit hihi <3
 
 
 
 

» tripp trapp trull

Kom på den härbilden som jag tog förra sommaren. Den har ganska rolig effekt, storleksordning. 
Gammal bild med ny redigering!
Kommer btw antagligen att ändra om hela min design så snart jag kommer på hur jag vill ha den! :)
 

» Besök av fam Kindberg!

Idag kom Josse, Eva och Tina och hälsade på här. För dom som inte vet är det Bossens och Fighters förra ägare och uppfödare. Det va supermysigt, och dom va supernöjda med killarna. Dt är verkligen jättekul att ha kontakt med uppfödarna till ens hästar på det sättet som jag har, man känner sej på något sätt väldigt trygg. 
 
Vi klarar äntligen att besitiga "berget" som vi tränat på. Svårt med balansen bara tycket Fighter..