» Hoppning

Idag hoppade Z och jag för första gången sedan hon kom hem från sin fodervärd! Gick riktigt bra med tanke på att vi är lite rostiga haha. Började med en lång framridning i skritt och trav. Hon va inte lika mjuk idag men annars väldigt kul och framåt. Hoppades sedan lite kombernationer och tränade på att ha lite snäva svängar efter hindret (eftersom båda Z och jag är sämst på det haha...). Gud va hon hoppade! Praktist taget kände hur hon drog upp ryggen. 
 
Btw så har inte min mobil funkat på 2 veckor. Det ända man kan göra är att ringa, sms'a (inga mms?!) och lyssna på musik. Internetet funkar inte i huvud taget även fast jag har både wifi och 3g. Blir så förbannad på att inga tekniska prylar ska funka här. Suuuuck.
 
Sämsta bilderna, typ ever.
   
 
 
 

» Inspiration!

Kollar igenom gammla trickträningsbilder och känner sakta men säkert att jag börjar få tillbaka inspirationen att fortsätta träna! Har haft ett uppehåll på trickträningen helt och hållet nu ett tag men känner nu att jag fortfarande har massor att ge och lära. Fortfarande massor trick att utveckla och massor skoj att ha. För det är ju så;
Mina hästar är helt klart bäst.


» Summerfeelings

 

» Igår och ida trallala

Fantasifull rubrik.
 
Igår fick Z stå. Både hon och jag va fruktansvärt trötta och sega sedan träningen och jag kände att vi behövde vila. Mamma och jag tog en tur med Larsse och Boss i stället. Blev en långtur med massor galopp. Superkul, fast svettiga hästar efteråt. 
Idag red jag Z i blåsten. Red ett dressyrpass i hagen, försökte fokusera på skänkelvikningar och sänka huvudet. Hon har verkligen fått en helt annan huvudhållning och är grymt mycket mer avslappnad i hela kroppen. Hon va dock väldigt seg idag men det får hon va. ;)
Mamma fotade oss lite så det kommer komma upp nytt!
Resten av dagen har jag läst och målat med akryl för första gången. Blev riktigt nöjd med resultatet. 
 
 

» Träningen i fredags

Att träna på:
  • Titta upp när jag rider.
  • Ställa Zangria bättre åt höger.
  • Inte gå in i väggarna hela tiden. (Wähähäh)
Träningen i fredags gick riktigt bra. Hon va otroligt mycket mjukare än sist vi tränade (Har ju hänt en hel del därimellan) och va så kul att rida! På förra träningen vägrade hon tillochmed galoppera och nu fattade hon så fort man bad om det. Good girl. Har dock aldrig sätt henne så trött och svättig i hela mitt liv innan haha. Häst med vinterpäls + jobba hårt = ingen superkombination. 
 
 

» this is a flögswämp

 

» Mys framför brasan

 
 

» Hugos och min awsomiga pumpa

Glömde helt att visa pumpan som jag (och lite Hugo ) gjorde! Erskänn att den blev cool? 
 
   
 

» Vilken outfit?

Nästa fredag ska jag antagligen träna med Zangria, och kan inte bestämma mej för vilken outfit jag ska ha!
Vilken tycker ni? :)
1.
2.
3.
4.
5.
'
6.
 

» Dagens Zangria

Efter att mamma och jag varit på ett öppet hus på en skola och en tur till hööks så red jag Z lite i mörkret. Gick otroligt bra, hon va jättemjuk och flexibel.Superkul att rida, även fast det va mörkt och RIKTIGT blåsigt. Zangria som brukar hata blåst hade inget större "imot det". Tränade mest på att hon ska sänka formen i alla gångarter, vill helst ha henne i en lägre, avslappnad form. Idag började hon även sänka sej bra i galoppen. 
 
De vi köpte på höök va ett par nya ridskor (mina gamla hade fallit sönder lol), ett pack med nya benskydd, fram och bak, en rosa fluffgrimma och stövelutsträckare till mina stövlar. 
 
      
 
 
   
 

» Fina fina tjejan

 
 

» Blodprov och uteritt

Pappa hämtade mej i skolan idag eftersom vi skulle åka till vårdcentralen. Har inte mått bra i säkert 2 veckor nu och vi tänkte testa mej om jag va laktosintolerant. (Vilket jag fick reda på att jag inte va.) Fick ta mitt första blodprov i mitt liv, vilket gick utan problem, är såååå glad att jag har kommit över min spruträdsla. 
 
När jag kom hem tog jag in Z, borstade henne och satt på utrustning och reflexer. Blev en ganska chill tur med mycket skritt. Red bort till en tom kohage och hade lite dressyrträning där, vilket jag såå bra! I början va hon både stel och spänd, fick henne knappt i trav utan att hon började studsa. Men efter ett tag blev hon mycket mjukare och kom i en bra form i alla gångarter. 
 
ÅÅHH är så fruktansvärt taggad för att börja sätta igång henne nu! Kommer rida ut och galoppera mycket nu i början, men imorgon funderar jag på att hoppa henne lite och se hur hon känns. Finaste <3
 
 

» Välkommen hem hjärtat!

Zangria fick under endel omständigheter komma hem igen. Har inte insätt att jag har saknat henne så mycket som jag faktist har. Jag vet inte vad som händer för oss i framtiden men det får vi helt enkelt se då, nu ska jag leva i nuet. <3
 
 

» Bloopers

Blev lite failbilder sist vi fotade hahahha.
 
    
 
 
 

» Fighter modell!

Igår tog jag även mej lite tid att fota Fighter i trängården. Hade först ett grimskaft runt halsen eftersom jag var rädd att han skulle sticka. Sedan märkte jag att han inte hade en tanke på att gå iväg, så då fick han gå lös på gården fina killen. 
 
   
 
 
 
 

» Nu när man är sjuk

Har legat hemma och varit sjuk idag, och då tog jag tag i mitt ritande! Blev ganska nöjd, men nu efteråt ser jag saker som jag vill ändra.
 
 
 
 

» Novembersörjan

Fotade syster lite novembermörkret. Kan ju säga att jag och min syster är otroligt olika. Hon älskar att stå framför kameran och posa och jag älskar att stå bakom kameran och inte synas hahahha. Aja några bilder blev bra.
 
    
 
 
 
 
 
 

» Vart vill jag komma med min träning?

En sak som jag tror att endel människor ndrar är vart jag faktist vill komma min träning med mina hästar. Eftersom ingen av dom är "ridbara" av mej, tävlas i någon annan sorts gren eller är planerade att tävla i framtiden så kan man j tänka vad jag vill uppnå med dom. 
 
Varför jag igentligen började med småhästar var ja rent av att jag är väldigt feg och dålig i ridningen. När jag skriver att jag är dålig i ridningen söker jag inte efter komentarer som "Nej det är du inte" eftersom det är så det är. Är verkligen ingen stjärna med speciella skills från ryggen. Vilket för mej är helt okej eftersom jag inte är inte efter att tävla eller träna (mer eller minder, skulle kunna tänka mej att träna litegrann på vääldigt låg nivå! ;)) Är igentligen mest ute efter en mera skogsmulle/natrual stil om jag sklle rida. 
Men tillbaka till vad jag vill uppnå med mina hästar.
 
Mitt första mål är att få ett så pass starkt band med dom att dom ska kunna lita på mej som jag litar på dom. Söker efter att kunna jobba på exakt samma sätt som med grimma eller träns som helt löst. Jag vill kunna ha dom med mej på promenader löst och veta att dom är med mej, även att kunna släppa dom lösa i tex skogen och busa med dom tan att vara orolig att dom ska sticka. 
 
Jag vill också utveckla mera klassiska dressyrmoment, tex piaffe, passage, levad och spansk skritt/trav till exempel löst och på tömmar. Vill knna göra dressyrprogram med olika rörelser till det. Det är dock långt kvar på det och jag har mycket att lösa innan, men jag ska kämpa mej fram.
 
Såklart vill jag att Fighter och Bossen ska bli inkörda. Tänker dock börja med Fighter då han är helt vagnvan just nu och bara behöver lite lydnadsträning. Får se hur det blir med Bossen men om båda blir inkörda så planerar jag att köra dom i par. 
 
Senare om vi blir mer mogna tillsammans kommer jag vilja göra lite småshower osv, men än är det långt tills dess. Ser helt enkelt fram imot våran framtid tillsammans och kommer göra det bästa av den! 
 
   

» Nora och Larsse

Idag funkade det jättebre med Nora och Larsse! Första gången på länge som han inte försökt slänga av henne eller springa iväg. De hoppade också, vilket är bland de första gångerna de gör det! Galet dktiga va båda, kämpade på som attan, hindrena va kanske inte de största men oj vad de jobbade! Nora va så enormt lycklig efteråt också, det märktes verkligen. 
 
 
 

» Bilder från lite träningar senaste veckorna

 
 
 
 
 
 
    
 

» Men åh <3

Det är inte första gången jag ser denna vidio, men ändå gråter jag som en bebis. Gash.
  

» Blir galen

Okej, sedna jag uppdaterade min iphone så har den verkligen börjat SUGA. Blir så sjukt irriterad då jag gillade min mobil innan. Nu händer det alltid massor skit, får oftast inte upp kameran och nu kan jag inte längre ladda upp bilder på instagram. PANIIIIIIK. Vet inte tusan vad jag ska göra. Förlåt för sjukt dåligt inlägg men jnidhfnklnmslkfgib behöver skriva av mej. Lol
 
D: