» Hoppning med Z

Dagens pass började skit och slutade otroligt. Turid och Saga har kommit tillbaka nu då deras ägare skulle bort. Antar att både Turid och Saga brunstar just nu, så fort jag skulle ta in henne började dom skriva skitmycket. Z blev asstressad och kunde inte stå stil, skrek som bara den. Va så säker på att det inte skulle bli ett bra ridpass när hon höll på sådär, men hade bestämmt mej för att rida. 
När jag gick mot hagen för att hoppa upp, tänkte jag att jag kunde börja från marken eftersom hon va så otroligt stressad och okonsentrerad.Efter ett par minuter med att gå över bommar började hon äntligen slappna av i ryggen och jag hoppade upp. Första stunden va hon ganska stressad men sedan blev hon jättemjuk och fin. 
Och såklaaart hade jag glömt att sätta för trådarna till lilla hagen där de andra hästarna stog, så dom kom ju som skjutna ur en kanon när dom såg Z och då fick jag börja om från början. Skrittade runt på långa tyglar i 10 minuter, sedan tog jag upp henne i form och började gå på volter och gjorde halter. Gick riktigt bra och hon va väldigt fin. 
Först i traven gick det inte så jag saktade av, skrittade det lite mer och kom in i en jättefin trav. Värmde upp i trav i kanske 20 minuter i båda varven och sedan galopperade jag till slut på en volt. Hon va otroligt fin i galoppen, vilket hon inte brukar vara. Klarade hålla formen hela tiden även fast det va jobbigt.
Körde sedan lite hinder, vilket som vanligt gick problemfritt, hon taggade som bara den. I slutet kom vi upp till 90cm, vilket inte är så vanligt på sista tiden då vi inte hoppat så mycket. 
Började dock ösregna så jag fick skritta av henne, och sedan smörja i årdning sadel och träns. 
Är allt som allt otroligt nöjd efter dagens pass, hon skötte sej super förutom i början!
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo