» Pretty Litte Liars

Har nu hunnit komma till season 3 ep 6 på PLL. Är helt beroende. Har redan börjat drömma om det. Gah. Något mer jag är beroende av är glees verision av "how to be a heartbreaker". Kan lyssna på den hur många gånger som helst. Och en till sak är Spencer på pretty little liars. Orkar inte med mej ibland. 
 
 

» åhhh bästa dagen på 61374882983745

Mamma och ja va först ute på en tur med två übersega hästar. Båda va så gryyyymt sega, men dom fick ändå jobba ganska rigält. Larsse va riktigt svättig efteråt i allafall. Efteråt lät jag honom rulla sej i  boxen ett tag och sammtidigt fortsätta träna in ligg. Går faktist lite frammåt! 
Senare på kvällen har jag ridigt z. Gick så galet bra. Gaaaaaaaahhhh ni kan inte fatta. Tur att ingen filmade/tog kort för det kan inte sätt snyggt ut, bjukisbyxridning.. Men jag säger bara en sak. Det va änge sedan jag red på en så glad Zangria. Hoppade ett litet hinder låg på kanske 40 cm? Och efteråt bockade hon av glädje, och det är inte ofta hon gör det haha! 
 
Det va så länge sedan ja va glad efter att jag har ridigt ni kan inte förstå hur skönt det är...<3 Gahhhh är så glaaad!
 

» Det blev ännu en outfit!

Klippte ihop en outfit till haha... Tyckte att den blev ganska awesome!
 

» Outfiter

Är så grymt sugen på att köpa ett nytt schabrak haha.. Här är några som jag tycker är snygga!
Vilken tycker ni är snyggast?
Cerise HV polo outfit 
Brun HV polo outfit

Turkos/ljusblå Three Horse med matchande boots

» Dagens!

Höll först på med småkillarna busade och myste mest, så ingen riktig "träning". Men Fighter va så sjukt söt. Gick ner i hagen 3 gånger (gick in och hämtade lite saker i huset) och varje gång jag kom tillbaka gnäggade han på mej när jag gick in i hagen. Min snutte..<3
Efter det red jag barbacka på Z i westerntränset. Första gången jag red på ja vet inte hur länge ( det hade ju hänt massor orkar inte ta upp det igen...) och det gick riktigt bra! Tänker börja träna på ett annat sätt(ett lite mer westerninriktat)  och se hur vi utvecklas så. Skritt gick efter ett tag jättebra, gick i form på lösa tyglar i en låg form vilket jag söker efter). Traven gick som vanligt dåligt i början, hon vägrar börja trava och stretar i mot men efter en iten stund gick hon riktigt bra i traven med. Hon har svårt att söka sej i en form i lösa tyglar, och vill gärna ta stöd i bettet och tyglarna. Galopperade inte så mycket, mest för att marken inte va jättebra och att det r väldigt isigt haha.. 
 
      

 

» Ute i vårsolen

Solen lyser verkligen nu, känns grymt skönt. Nu kan man ju kanske hoppas på en riktig vår med massor blommor och ingen snö eller så.. Vill bara ha sommar nu. 
 

» Förlåt

Har inte bloggat på länge nu, inte för att det har hänt särskilt mycket, har varit sjuk hela veckan, och offenciellt missat hela praoen. Dumma förkylning.. Fighter fick kolik i förrgår. Det va dock inget farligt, men han blödde en hel del näsblod. Han fick stå med dropp hela kvällen, och sen blev han bättre. 
 
Jag har legat i sängen hela veckan typ, men idag mår jag bättre än jag gjort på hela veckan! Hoppas på att jag blir frisk.
 

» Fortfarande sjuk...

....men på bättringsvägen! Mycket bättre idag än jag varit på hela veckan. Va nyss ute och hjälpte Elina med Z, satte på sadel och träns osv. Så hon är ute och rider z nu. Och z har inte blivit riden på väääldigt länge, så hoppas ett det ska gå bra. Har suttit och sätt på pretty little liars, är på avsnitt 10 och började se på det i gårkväll. Suck ...

» Bilder med Larsse!

Alla bilder är fotade av mamma! :D
 
   
 

» Ser på film

Eftersom jag alltid mår lite bättre efter att jag sätt en film när jag är sjuk, tittade jag igenom filmer på swefilmer och hittade journey to the center of the earth. Den är ganska B, tror till och med att jag sätt den innan, meeeeeen det bästa va att mini-Josh Hutcherson va en avhuvudpersonerna i den. jnkmx,dkxnxjmk,l all the emotions. Ja, alla som känner mej vet att jag har ett stort crush på honom (och Jennifer Lawrence ehehe) Så då blev filmen genast bättre. 
 
Slänger upp lite bilder... <3
 
den här bilden asså nm,xdmc,c.cmxxci  k,fc jf

» Blir bara sämre

AAAAAAAHHH va ute en liten stund hos hästarna i hagen, fullpackad med överdragsbyxor och dunjacka, varma vantar, och två par strumpor i skorna, ändå frös jag som en tok och kunde bara va ute i en liten stund. Har så grymt ont i halsen. Blir så ledsen, vi som ska praoa den här veckan ju! Jennifer är fortfarande sjuk så hon kommer inte vara med imorgon, jag håller verkligen tummar och tår på att jag kan va med! 
 
Snälla låt mej bli frisk...
 
 
 

» Mys med mina killar

Fick packa på mej fullt med kläder så¨att jag inte ska bli mer sjuk, men gick i allafall ut till hästarna en stund. Min hals tar död på mej! Tränade först lite stegra och bus med Fighter, sedan gick vi bort till stora delen av hagen och myste. Fighter och Larsse tiggde godis som bara den haha. Men min Larsse alltså. Helt underbar. Hela han liksom. Satt på marken i hagen i en halvtimme och bara myste med dom. Dom stog och puffade på mej hela tiden och rufsar till mej i håret, men att bara sitta i hagen, det är det närmaste jag någonsin kommer på dom. Dom släpper in mej i deras "flock" och  busar och myser med mej på samma sätt som dom gör med varandra. 
 
Ja ni ser ju själva hur närgågna dom blir haha.. x) 
 

» Lite småledsen...

Idag skulle det igentligen vara första praodagen för mej och Jennifer, men fick ett sms av henne igår som det stog att hon låg hemma med feber. Vi skulle ju ändå praoa med pappa så det va inga större problem. Men vaknade i natt vid 4 och frös som en gris! Och så hade jag fått feber också , kuuul... Så vi får börja våran praovecka imorgon i stället.. 
 
Skitskitskitskitjag hade sätt fram imot det.. 

» Bilder med Fighter!

Mamma har fotat alla bilder! :D 
   
  

» Blev en tur idag med!

Kan väll säga att hästarna inte va sådär jätte entusiastiska idag, va nog ganska trötta sen igår. Men det glev ändå en helt del galopp. Larsse va sjuuuukt töntig hela tiden, så fort det va ett träd typ ställde han sej och fnös.. Töntisgubben. Fighter skötte sej som vanligt bra. Även fast han va på efterskälken hela tiden, inte som igår precis. 
 
Va ute i stallet 3 långa gånger idag, först va jag ute efter frukosten och tränade lite med på "stegra". Än är det ju ingen riktig stegra, men idag är första dagen man kan säga att han offenciellt förstår vad jag menar, och det är ju det viktigaste.Sedan va jag ute en gång efter lunch, och tränade lite mer stegra och ligg. Prövade också att lägga honom på ryggen en gång, villket vi inte har gjort på ett halvår. Han va ganska spänd först men sedan gick det super. :3 Sist ja va ute va ju när vi körde.
Nu tänker jag inte gå ut till stallet något mer, tänker mysa ner mej i soffan och titta på glee och äta godis (om jag hittar något, min mamma gömmer det för mej :s) 
Blev tyvär ingen bild från våran tur, mina händer va så kalla att jag inte hade något känsel i dom... 
Kraaaamisar!
  
 

» Dagens tur

   
 
Mamma och jag va ute och körde en bit idag, och jag har aldrig sätt Fighter så het haha! Han va heeelt galen, så grymt pigg, och jätterolig att se på! Och jag hade redan tömmkört honom exakt innan, villket gick bra, även fast han va lite...vild. Han vände om ett par gånger och stegrade en gång.. Men att han vände om va helt mitt fel, Jag håller inte tömmarna tillräkligt högt, så dom åker ner i marken hela tiden. Behöver verkligen min sele snart! :s Det ser jag fram imot. 
 

» Sugna på mer?

Mamma fotade  mej och bebis lite igår, är ni sugna på mer? :D 
 
    
 
 

» Fighters sele!

Tränade Fighter lite för en stund sedan och det gick så sjuuuukt braa! Han är ju helt otrolig, det har jag vetat innan, men idag verkade verkligen som att han släppte taget och vågade busa på samma sätt som han gör med Larsse, fast med mej! 
 
Igår va han på samma sätt. Och då började jag träna in stegra! Eller "stegra" kan man inte kalla det än, utan bara små skutt. Men han förstog det fortfarande idag! Och idag "stegrade" han 3 gånger när vi stog still och jag bad honom. Helt otroligt vad han är lättlärd. Blir bara mer och mer förvånad över honom! Min underbara kille! <3
 
Har by the way fått beställa den här übersnygga selen till Fighter! Hade ju beställt en från globus, en valig svart med huvudlag och tömmar osv, men det visade sej vara slut på lagret. Så vi beställer den här i stället från tyskland! Hur snygg kommer inte fighter bli i den då?! :D  Bilden kommer här ifrån
 

» Klippa Larsse?

Tänker ju klippa Larsse när det blir lite varmare uten, men är inte helt säker hur jag ska göra. För jag tänker inte helklippa honom igen, blev så jobbigt så fort det blev lite kallt. Men jag har lita tankar på sånna här klippningar, inte för mycket men ändå som gör att dom inte blir genomsvettiga så fort dom arbetar. 
Vilken tycker ni? :)
Bilden kommer här ifrån!
Såhär skulle inte vara så dumt va? Ganska lagom tycker jag! :)
 
Funderade först på en sånhär klippning, men tycker det blev lite mycket nu.. Men det är iallafall ett alternativ! 
 
Kanske borde jag helt enkelt klippa honom sen den här hästen (Under) Och ja den här hästen har varit min drömhäst sedan första gången jag såg den. ;)
 

» Disel låtsas att hon har kul

 
Ja hon hade en riktig medelålderskris. Kände väll att hon va tvungen att visa att hon fortfarande är ung liksom. Men efter typ en vecka tröttnade hon.. Och vi också! ;) Och förlåt för världshistoriens värsta bilder...

» Black And White

 
Tog två självporträtt på mej för några dagar sedan. Och ignorera att min ena framtand är lite sönder, så kan det gå när man va liten och lekte hund med sin stora syster. Rekomederar att inte göra det. Men ni väljer ju själva.

» Text från gammla bloggen

Lägger upp texten om hur det låg till med Z, men som ni nu ser i inlägget under så har jag bestämmt att jag ska ha kvar min fina flicka. 
 
Har skrivit på detta i flera dagar bara för att jag ska få ut det på rätt sätt.
Men jag vill dock att ni ska förstå att inget av detta jag skriver är "vidareplanerat" utan kommer direkt från mitt huvud. Zangria och jag kommer inte så bra överens från ryggen helt enkelt. Och det har vi kanske aldrig riktigt gjort. Och där av kom trickträningen, som kom helt oförberett, har stärkt oss något sjukt. Zangria är...svår att förklara, men om jag skulle beskriva henne med 3 ord skulle det vara envis, bitch och underbar. Det förklarar hanna riktigt bra.Jag har haft Z i ungefär 3,5 år nu, men känner ändå att jag inte känner henne helt och hållet. Många hästägare säger att dom liksom känner sin häst så pass bra att dom "ser igenom hästens ögon". Jag känner inte så. Zangria och jag är sjukt olika. Igentligen skulle jag köpt en häst som var äldre, lugnare, erfaren och mer utbildad . Z är helt tvärt imot. Ofta nervös, har varken erfarenhet ellet är utbildad, mer än vad jag har lärt henne. 
Nu vill jag inte säga att jag inte älskar henne, för oj om jag gör! Varje del av henne. Och om jag fick släppa ridningen och bara vara med henne, trickträna och pyssla om hade det varit super! Men nu är det ju så att vi lever i min verklighet, där Z går upp i vikt bara genom att ha stått ett par dagar. Där hon redan är ohälsosamt tjock, även fast man bantat henne sedan hon kom hit. 
Men så är det ju också så att ridningen inte är något jag vill släppa heller. Varje gång jag ridigt och det gått dåligt har jag tänkt, du måste kämpa, du får inte ge upp. Nu har jag börjat tänka, vad är det jag kämpar för igentligen? Att få henne se normal ut i formen? Att få henne precis som  min drömhäst? Ni kan ju för det första förstå hur roligt det är att rida bara för att få henne gå ner i vikt, se ut som andra hästar, inte se värsta ovårdad ut? Eller detta med att söka efter min drömhäst i Zangria. Ingen garanti för det. Hon är helt tvärt om "min drömhäst". Man kan ju liksom inte ändra personligheten på en häst. Zangria är också tvärt imot mej när det gäller att träna. Jag vill få ut lärdom av ridningen, lära mej  saker. Medans Z är mer en "skogsmulle häst som gillar att hopp". Hon älskar att lunka runt i skogen, galoppera på fällt eller hoppa över nervälta träd ( ni förstår mej va?) 
 
Men tillbaka till hur det ligger till nu. Dom senaste gångerna jag ridigt har det ju gått farligt dåligt. Z har inte lyssnat i huvaud taget, bara jobbat ifrån mej hela tiden. Det är nästan till och med så att jag mår lite dåligt att gå ner i hagen till henne för jag känner bara hur mycket jag inte vill att det ska gå dåligt. Jag är inte rädd, det är inte det, utan det är så att jag inte har en aning om hur jag vill göra. Det känns liksom som att jag lever i en bubbla nästan. Tankar som att sälja henne till  någon som passar bra kommr hela tiden, och varje gång det kommer får jag ont i magen. Jag har aldrig tidigare varit med och tagit bort någon häst någon gång innan. Vet liksom inte känslan. Jag vet bara hur det känns att ta bort en häst, och det är hemskt. Även fast man överlever på något sätt. 
Sammtidigt får jag tankar som att jag skulle kunna hitta min drömhäst, en äldre, erfaren lugn häst,som jag kan träna lite mer seriöst, kanske tillochmed våga ta steget att tävla lite smått. Och i stället pirrar det till lite i magen.
Men så ska jag INTE säga att tiden med Z har varit bortkastad, inte i huvud taget! Aldrig trodde jag att jag skulle komma så långt som jag gjort nu. När Z hade kommit va jag inne i min hopprädsla, vågade aldrig hoppa högre än 20 cm, fick sådan ångest, och bara grät såfort det kom ett hinder. Nu, ett par år senare, har jag hoppat 115 cm som högst, och även att jag ibland får tillbaka släng av rädslan, har det nästan helt och hållet försvunnit. När jag var yngre brukade jag rita bilder, mest på Z och Larsse, där det stog våra mål. Dom mesta av Zangrias mål va tex lära buga, hoppa höga hinder, och mitt mest efterlängtade mål, lära henne stegra av någon lustig orsak. Vet inte hur många bilder jag ritade på när Z stegrade. Idag, kan vi hoppa utan problem, hon stegrar på kommandå, bugar, kompliment, lägger sej ner, ja listan kan bli lång efter vad vi har uppnått. Och ni ska förstå att dom målan jag ritade då hade jag ingen tanke på att få igenom. 
 
Så tror ni helt enkelt att det kan vara så, att en häst och en ryttare har växt ifrån varandra? 
Detta är även väldigt lite om det som händer i mitt huvud just nu. Our thoughts makes us crazy. 

» Sitter och myser framför tv

 
Är hemma hos jansson och sitter och ser på skavlan. Har tänkt ganska mycket om det här med zangria, och jag har bestämt att jag inte vill lämna ut henne på foder. Kanske till hösten/ vintern skulle jag kunna tänka mej, men inte nu. Känns så grymt skönt när jag har bestämt mej. Och nu till våren / sommaren mitt enda mål att bara ha kul. Inte satsa på något särskilt. Tror nog det ska bli bra! 

» Välkommen till min nya blogg!

Nu startar jag min nya blogg, då jag tyckte att Zangria.blogg.se blev lite väl hästig. Så i den här kommer det bli mer fritid och foto. Hoppas ni gillar det! :) Kraaaaam