» Chicksen idag

 
 
 

» Random om dagen

Sitter just nu och kollar på supernatural samtidigt som jag bloggar och läser walking dead comics. Produktiv! ;) Har inte bloggat på hela veckan, orsaker är för att det har varit en lite jobbig vecka, Bossen blev ju otroligt mycket sämre osv. Tar det i ett annat inlägg. Igår hade vi nationella prov i engelska och idag det muntliga i matten. Gick riktigt bra för att vara mej. 
 
 Glömde nästan säga att jag beställde hem 450 nya bilder till mina fotoalbum. När dom kommer kommer jag verkligen fixa massor nya album + väggbilder!
 
 

» Duktiga Nora och Larssi!

Senaste gången Nora red Larsse va dom så duktiga! Orkar inte riktigt gå in på det djupare, men dom klarade trava riktigt bra helt själva, tog 2 galoppsprång och klarade hoppa helt på egen hand, vilket inte har hänt innan! 
 

» Intensiv vecka med kolikhäst

I tisdags kväll märkte vi att Bossen hade fått kolik. Vetrinären kollade på honom och trodde att han hade gaskolik. Jag gick med honom i säkert 1,5-2 timmar och vi gav honom smärtstillande osv. Han verkade bättre så vi satte in honom i boxen igen. På onsdagen tränade jag lite med honom och Fighter i hagen och han tycktes vara riktigt pigg och glad. Men på kvällen va han seg igen, och på torsdagsmorgonen riktigt dålig, ville knappt ställa sig upp. Vet. kom och han fick flera liter dropp. När jag kom hem gick jag en liten promenad med honom. I stallet bajsade han en gång och magen lite lite, men bara svaga ljud. hela kvällen satt ja i stallet och kollade till så att han inte drog ur hans dropp. (Exakt när jag kom hem från skolan gick jag in och bytte om, sedan var jag i stallet tills 21.30, utan att ha ätit något...)  
 
Idag (Fredag) Har han varit inne hela dagen. Hemma från skolan gick jag en promenad med honom och han sket en gång i boxen. Just nu är han bara hängig och jag är faktist riktigt orolig för honom.. 
Spenderade hela dagen åt Boss. Mockat, tvättat svansen och rumpan, raspat hovarna, gett medicin, promenad och en rigäl borstning. 
  
 

» Dressyrträning med Larsse

Tog tag i tömkörningen med Larsse idag igen och WOW! Han va så mjuk och fin, extremt enkel att böja och bara allmänt trevlig. Skänkelvikningarna går jättefint i skritten och idag började vi förbereda den även i trav. Tog även upp spanska skritten vilket gick riktigt bra i början men såfort jag hämtade godis fick jag en stressad häst. Vissa dagar är han verkligen så..  Såklart så hade jag glömt mobilen inne i huset och fick då inte en enda bild.:( 
 
 
 
Glömde säga att jag färgade håret i helgen. Så nu är jag rödhårig, blev riktigt nöjd!

» Gårdagens Fajt

Gårdagens träning med Fajter (Har börjat stava hans namn så haha...) gick riktigt bra. Helt formen sitter som sagt bättre och bättre hela tiden, och det är så roligt att se hur han verkligen anstränger sej, ibland tittar han och "Gör jag rätt nu??". Han är en sådan glädje att jobba med. Spanska skritten går sådär, har inte tränat på det så mycket då fajt inte tycker att det är kul att vifta med benen. Piaffen har vi dock kommit helt bort ifrån. Ganska synd då vi hade börjat förbereda lite tramp. Men men, är så nöjd ändå. 
 
 

» Nostalgi

Min gamla htc-mobil har ju varit död i mer en ett år nu, vilket gjort mej riktigt ledsen då jag haft massvis med gamla bilder från ibörjan av min tid med Fighter på den. Och nu kan jag med glädje säga att jag äntligen lyckats få in dom på datorn! Är så glad, fanns så många gamla minnen bland dom bilderna. 
 
 
 
 

» Välkommen höstvädret?

Från att ha varit strålande vårväder till att helt vända om till höstväder, är inte det otroligt svenskt? Just nu längtar jag bara till sommaren.
Har inte bloggat så mycket eftersom det helt enkelt inte hänt så mycket. Hart kört Larsse lite, igår va Nora här och körde honom. Jag hade ett riktigt bra pass från marken i repgrimma. Sen hoppade jag upp och hade lite träning trån ryggen i alla gångarter.
 
Gammal bild.
 

» Söt sommaroutfit

 

» Effektiv gårdag

Mamma hjälpte mej mocka ur hela Z box igår, vilket tog ett bra tag att få ut bedden. Efter det klippe jag Larsse. Blev en sorts spårklippning vid bogen och under magen, blev faktist väldigt nöjd för att vara första gången själv. Kommer skriva lite om klippmaskinen som vi köpt. Iallafall skötte sej Larsse som vanligt superbra under klippningne, även fast maskinen lät mycket. Sedan blev det en liten körtur med Fighter på släp. 
 
Hade även ett helt underbar dressyrpass på Z igår. Svårt att förklara hur bra det gick, blev såå nöjd. Under hela passet kände juag hur hon verkligen arbetade med hela kroppen. Till och med galoppen fick vi till riktigt bra. 
 
   
 
 
 

» Konst som säger wow

För ni som inte vet är jag väldigt intresserad av konst, ska bla. gå estet/samhäll på gymnasiet. Men jag tycker helt enkelt att mycket mordern konst är fult. Så upptäckte jag Louise Terrier som målar hästar, på ett väldigt annorlunda sätt. LOVE IT.
 
Hitta henne på hennes facebooksida här.
 
   
 
   
 

» We could be heroes

 

» Helt glömt av!

I måndags när jag va sjuk gjorde jag iårdning ett fotohjärta i mitt rum! Blev såå nöjd, kände verkligen att jag tog bilder som betyder mycket för mej.
 
   
 
 

» Söta sommarklänningar - nelly.com

 

» Planerar en riktigt stalldag

Imorgon känner jag på mej att jag kommer spendera större delen av dagen i stallet imorgon. Först ska mamma och jag mocka ut alla boxarnas bedd, vilket antagligen kommer ta ett tag. Sedan ska jag antagligen göra en spårklippning på Larsse och sedan ut och köra honom, vet inte om jag tar med med Fighter eller Bossen vid sidan.
 
 

» Dagens

Mina rubriker är verkligen inte roliga, men vad ska man skriva? Idag efter skolan tog jag en underbar tur med Larsse och Bossen. Man kan säga att de båda var ganska vårgalna, första galoppen var mer glädjeskutt istället för galopp. Jag klagar då inte ;). Försökte ta upp formen på Larsse bättre, men eftersom han inte alls fått någon dressyrtävling på hela vintern så va vi båda lite rostiga. Upptäckte även att Larsse praktist taget inte kan reglera galoppen alls. Försökte att korta den men då blev det trav direkt. Något vi verkligen måste träna på!
 
Skolan just nu har varit jobbig de senaste 2 veckorna. Förra veckan med tyskaprov (mitt sämsta ämne efter matte.) Igår so-prov på två lektioner och även matteprov del 1. Idag hade vi del 2, som verkligen gick säämst. Vet inte ens om jag fick rätt på en ända fråga.
 
 
     
 
 

» Bloggtävling

http://isbitarna.se/?p=27042
 

» Helt galet

Jag tror inte ni förstår hur skrämmande mycket jag älskar dessa killar. 

» Vad är grejen?

Vad är grejen med den orangea halsringen jag alltid har på Larsse på alla bilder igentligen? Den förstör ju bilden??
Igentligen har den ingen särskild orsak. Men ni vet när en ledarhund tar på sej selen vet den vad som är på gång? Lite så är det. Från grunden är det igentligen så att jag tog på den när jag skulle träna honom på kvällen för att jar ofta red i halsring. Nu när jag är för stor rider jag såklart inte så, men den finns ändå kvar. Larsse är inte alltid jätteglad över att träna från marken, och då kan halsringen vara ett bra nödstopp; Man slipper onödiga trick men behöver ändå inte hålla i honom, bra för en som är lat som jag. Det är lite roligt att den är med på så många bilder när jag tränar honom för den har blivingt en liten symbol för trickträningen för mej; en morot runt halsen.
 
   
 
   
 

» JLaw forever

 
 
   
 
 
 
 

» Lite villha