» Sick

 

» Våra 9;an tröjor!

 
Igår hämtade mamma och jag våra 9;an tröjor på ica. Jag va ju den som fick beställa för våran klass så jag fick även vara den första som såg dom. Tror faktist att alla - iallafall nästan ;) - blev nöjda. Sköna är dom i allafall. 

» Porträtt

    
 
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

» Bloggpaus?

Råkade bli en bloggpaus nu i veckan - Helt enkelt för att jag varit så fruktansvärt trött. Ska försöka lägga upp bloggandet mer nu. 
Det ni har missat denna vecka är väll att jag var med som "hästskötare" på min systers träningstävling. Fick även se på min första framhoppning någonsin - trauma haha! Många otroligt fina hästar och duktiga ryttare, det blir man glad av. 
Igår red jag Z i hacket vilket gick riktigt bra! Vill ju börja rida mer bettlöst och letar för fullt efter ett bettlöst träns. I allafall hade jag satt på en extra ring på hacket så att det skulle bli lite mer milt, hon funkade super på både "stången" och ringen. Idag red Sara henne. Småhästarna har fått stå förutom en kortisträning igår, vilket inte va så jättekonsentrerat. 
 
Formen på Fighter sitte bättre och bättre hela tiden. This is how we roll.
   
 

» #tina

 
 
 
 
 

» Sea of love - cat power

    
 
 

» Let's play

      
 
 

» Vi lyckas

   
 
Börjar med att lägga ut två bilder från idag; Ren lycka.
 
Jag har svårt att fatta hur lång vi har kommit, jag och mina hästar. Vi är långt över mitt mål som sattes för länge sedan, att kunna jobba med dom lösa, att dom vill vara med och träna. Vi hade inga större mål igentligen, det känns inte som att det va länge sedan, när jag 2009 började träna Larsse från marken. Det gick dock till lite annorlunda då, jag satte honom längst bort i stallet, själv ställde jag mej på andra sidan med en hink godis och bad honom komma. Ni förstår nog inte hur stolt jag var när han kom, även fast det självklart bara var för godiset. Men det var en början på vad jag ville nå. Jag blir nästan gråtfärdig när jag tänker på det. Vi har nått dit jag aldrig trodde att vi ens skulle komma i närheten av, men fortfarande varje dag lär vi oss något nytt. Jag har igentligen inga konkreta mål, men endå känns det verkligen som om vi kommer över osynliga mål hela tiden. 
 
Jag är så stolt, nöjd och framför allt lycklig över vad jag lärt mej och var jag och mina hästar kommit, men även vart vi kommer komma i framtiden. Det är så sjukt, jag tänker på alla förebilder som jag hade och fortfarande har, och inser att jag faktist har kommit till mina drömmar. Något ännu sjukare är när jag får en komentar som "Ni är min förebild". Dom komentarerna har ni nog svårt att förstå hur stora dom är för mej, men dom sitter verkligen kvar i mej länge. Tack. 

» Keep holding on

Keep holding on
Cause you know we'll make it through
We'll make it through

Just stay strong
Cause you know I'm here for you
I'm here for you

   

There's nothing you can say 
Nothing you can do 
There's no other way when it comes to the truth so

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through
We'll make it through


» Bildbeställningar

Har suttit i - vet inte hur länge - (minst 4 veckor?) och sorterat bilder som vi ska beställa till foton, lagt in i egna mappar och verkligen varit noga med att ta bort gamla fula bilder som aldrig kommer att användas. Problemet är att vi inte har beställt hem bilder på säkert 2,5 år, vilket betyder mååånga bilder att beställa. Till och med från innan Fighters tid (vilket jag knappt kommer ihåg?) Men nu börjar jag närma mej färdig, vilken lättnad. Ska fixa ett fotohjärta i mitt rum + lite fotoalbum. 
 
 

» Sommartider, hej hej sommartider

 
 
 
 
 
 

» Hemma från småland

Mamma och jag har spenderat de senaste 3 dagarna i småland bland släkten. Hade en riktigt mysig dag med mina kusiner, en heldag i Kalmar. Hade med mej kameran hela dagen men tog inte en ända bild.  Men iallafall kom vi hem efter en ungefär 4 timmars bilresa. Snacka om at jag saknat hästarna. Brukar faktist inte bli sådär "översaknig", men denna gången ville jag bara hem till dom. Blev förvånad över att alla va så översociala. Småkillarn är ju altid framme och vill mysa, larsse går i perioder men det är få gånger som Z vill mysa. Hon är absolut inte dum, bara ingen "kramhäst". 
Imorgon ska jag upp tidigt. Tänker ta en galopptur med Z, ev. hoppa lite i skogen. På eftermiddagen ska jag åka över till Hugo och tillsammans med Elin ska vi lyckas färga håret igen! Så jag kommer at bli ginger haha ;)
 
 

» En galopptur

Zangria fick en enkel galoppträning i skogen idag. Snacka om en svettig häst efteråt, funderar på att göre an liten klippning på henne. Blir antagligen någon sorts islandsklippning  tror jag till att börja med. :)
 
 
    
 

» Drömhäst - Flugeldur från Gallerud

Inriktning: Avel  -  Typ: Islandshästar  -  Kön: Hingst  -  Födelseår: 2000  
Namn: SE 2000100080 Flugeldur från Gallerud  Pris: 95 000 kr
 
 http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=791038
Fortfarande till salu efter diverse utlåningar, då jag ej har egen gård nu.
Gulbrunskäck med grå vinterhår. Är trevlig o lätt att rida i 5 gång. Lätt att frakta i kärra. Mycke lugn att rida när det ej är bet.säsong.då han är piggare.Har gett skäck föl i alla färger + isabell. se foto

Utlånas ev. 2014 men då enbart för avel inom Sverige, där han nu har sem-testats.

Mobil +46 702658148 eller [email protected]

godkänd 5-gång med 7,77 2009 i Finland
 
 

» Nya böcker

Tog tag i att beställa lite nya böcker, eftersom jag helt enkelt inte har några bra längre (hahah jo men aa). 
Det blev The fault in our stars, jurassic park, I am legend och Boktjuven!
   

» Hetsig dag

Hade verkligen en riktigt bra dag i skolan idag. Fick tillbaka våran engelskainlämning idag och jag blev riktigt nöjd med ett B! Förra veckan fick vi också tillbaka våra so-prov, och även där fick jag ett B. Och NO-disskusionen som vi också hade idag gick verkligen super, ocj jag blev väääldigt nöjd över min del.
 
Så efter en hetsig men bra dag i skolan kom jag hem och va sådär lagom trött. Gick in och åt lite, satt framför tv'n i kanske en kvart? Sen iallafall gick jag till stallet och tog in Larsse och Fighter för en liten tur. Snacka om galet taggade hästar. Praktist taget allt de ville göra var att springa. Kul med busiga hästar. När jag kom tillbaka var Sara och Camilla hemma för att rida Z. Dom va otroligt snälla och hjälpte mej att mocka. Kan inte beskriva hur tacksam jag är för allas hjälp! Ni är bäst. 
 
      
 
    
Mamma va så snäll och kom hem med nya skor till mej. 
 
 

» Underbar uteritt

Zangria var helt enkelt magisk idag på våran tur. Blev en konditionsrunda med massor galopp i skogen. Hon gick som på rosor och var bara allmänt härlig att rida. Vi tränade mycket kortning och lägning i trav och galopp, men också mycket öppna och skänkelvikningar, vilket hon sakta men säkert börjar bli mycket mjukare i.  Efter all galopp tog vi en runda brevid sjön, det va helt otroligt ljus på isen. Snacka om avslappnande. 
 
Jag får inte glömma att berätta att Bossen tappa sin första tand idag! Den hängde utanför munnen så jag fick rycka av den haha. (Och jag har en sååån fobi för lösa tänder...)
 
      
 
 
 
 
 

» forever21

 

» Oh all this summerdays

    
 
    
 
 
 
 
 

» Ingen rolig häst

Idag när Sara (Zangrias medryttare) skulle rida Z va hon verkligen inte på humör. Seg som bara den, och superstel, helt stum i munnen. Jag hoppade upp för att få fram henne lite, och jag bara kände hur seg hon var. Men när vi hade galopperat henne lite mer och hoppat några små skutt verkade hon iallafall lite piggare. Men Sara är så bra för Z. Hon kämpar verkligen heeela tiden, vilket Z behöver. Hon är mycket häst att rida hela tiden, ingen nybörjarhäst. 
 
   
 

» Let's go down to the tennis court

    
 
     
 

» Dagens äventyr

Syster med pojkvän är här idag och då passade vi på att ta med oss lite fika och dra ner till sjön för att grilla. Blev en riktigt mysig dag även fast mina fötter tappade känslen haha. Larsse fick vara packåsna och ha all packning i vagnen. Han va skitnervig, han betedde sig som värsta hingsten och tyckte att allt va läskigt, vilket praktist taget aldrig händer. Tillbaka hemma så mockade vi boxarna, la in nytt spån till Z och vägde hö. 
 
Är det bara jag som VERKLIGEN börjar få vårkänslor? Vi har fortfarande en meter snö på sina ställen men det luktar redan vår.
 
 

» #hp

     
 
     

» Nytt och färgglatt från LamiCell!

Nytt och färgglatt från LamiCell i år. Detta gillas! Enligt mej slog det dock inte förra årets starka ceris, turkos, limegrönt och orangea. Men ett starkt godkänt. Och såklart funkar ju marin, brunt och vitt som vanligt. 
Källa.
 
    
 
       
 

» Smeknamn

Jag är en sådan där människa som ska ha smeknamn till alla fjur jag träffar, även fast det är första gången jag träffar det. Det går lixom av vana. Kom att tänka på hur många smeknamn mina hästar har. Lite roligt om man tänker efter, eftersom om någon skulle höra mej skulle dom inte ha någon aning om vem jag pratade om.
 
Först har jag ju Zangria. Henne brukar jag mest kalla Zäta, gria, sessan eller grisen. Men om jag pratar om henne säger jag mest flodhästen eller "storhästen". Ofta blir det enkelt som tjockis eller gumms. 
Larsse är ju redan ett smeknamn av Lars-Olof, men oftast kallar jag honom Grisen (som Z hahah). Ibland blir det även Lars (Vilket han inte passar i!), Larssi eller Larssebarsse. 
Fighter är ju även det en förkortning av LönnshultsFireFighter, men det säger jag aldrig till vardag. Han kallas oftast bäbis, Fire eller lillen. Men också Ginger, Rödis eller bebu. 
Bossen är ju också ett smeknamn redan, hans riktiga namn är LönnshultsBackOnTrack. Men Bossen passar han perfekt. Han kallas oftas bossboss,och ett fåtal gånger grabben eller grabbs. 
 
        
 
 
 
 
 
 

» Finns det något bättre?

Kan helt ärligt inte beskriva känslan av klarhet. Ni vet, när man vet att man inte har något att stressa över, att man är klar med det som man oroat sej öve. Och det behöver inte alltid vara stora saker. Som idag gjorde vi so-prov. Blev helt okej nöjd, men det bästa är man kan slappna av efter. Blev även klar med mitt matteprov som jag kämpat med i flera veckor. Tre veckor, men ändå. 
 
Imorgon ska jag till stan med bästa Jenn och Elin, och nu ska jag se på thor tdw för-att-jag-inte-har-sett-den-och-för-att-jag-såg-att-den-nyss-kommit-in-på-swefilmer-och-jag-får-panik-omg.
 
 

» Ridning i dimman

Tog en helt underbar tur på Zangria ute i dimman efter skolan idag. Dimman va helt galet tjock, har aldrig varit med om något liknande. Såg aldrig mer än fem meter framför mig, vilket var helt underbart. Det var verkligen som att rida i en bubbla utanför hela värden. Red barbacka på länga tyglar i alla gångarter och hon sökte sig jättebra neråt. 
 
   
 
 
 

» 10 svar

  • Jag lyssnar gärna på indiepop.
  • Jag har en rätt chill personliget.
  • Jag har hela mitt liv viljat ha en hund men fick minihästar istället. (Jag klagar då inte;))
  • Jag älskar Linn Strelin's blogg.
  • Jag kommer antagligen gå estet/sammhäll till våren. 
  • Jag har lärt in allt till mina hästar själv, har alltså aldrig tagig hjälp eller tränat dom för någon, även fast jag gääärna skulle vilja det.
  • Modern Family är serien jag kollar mest på just nu.
  • Jag är ganska beroende av inredning till mitt rum, men det ser ändå inte bra ut. xD
  • Jag tycker att Jennifer Lawrence är ungefär världens bästa människa.
  • Jag kallar alla mina djur helt andra namn än vad de heter (ska göra ett inlägg om det snart..)
 

» Det här med hästminer

 

» Summerlights