» Presentkort på hööks!

Fick ett presentkort på 300kr från mammas jobb idag, eftersom jag tog med hästarna på ponnyridning där för ett par veckor sedan, så nu ska jag komma på vad jag ska planera dethär! Har mycket som jag vill köpa, bla en ny lädergrimma till Boss och ett strasspannband till Z! :D
 
 
 
 

» om BackOnTrack

*text*

» om Lars-Olof

*texT*

» Om Zangria

*text*

» Hon är så duktig


» Dressyr på lina och töm.

Gjorde som jag hade planerat och longerade Z med inspänning. Har lånat ut min chabon till Johanna, så det blev longering med gummisnodden i stället. I början gick hon lite småspännt och försökte dra upp huvudet ganska mycket, men efter bara en liten stund gick hon mycket bättre. Hon går dock i en ganska låg rak form för hon vill inte jobba, men så länge hon slappnar av i ryggen är jag nöjd. 
 
Z har varit här i cirka 4 år, och jag har bara tömmkört henne 3 gånger på hela den tiden. Men jag har bestämmt att jag ska börja göra det lite mer, eftersom hon går så grymt bra på töm! Hon verkligen bär upp sej och man ser att hon tycker det är jobbigt. Varför jag inte tömmkört henne mer är för att hon är grymt bakskygg och har aldig klarat av att ha tömmarna bakom sej. Men nu har vi tränat lite på att ha saker bakom sej, och det har gett resultat!
 

» Världens bästa!

Efter att ha vilat från tömmkörningen med Fighter i ett par månader tog jag upp det igen. Det gick bättre än någonsinn. Är så himla glad för denna lilla hästen, han gick som om det va det ända han gjort i hela sitt liv! Körde slalom mellan lite träd och han lyssnade perfekt! Satt dit tömmarna i både bettringen och grimman, så att det skulle ge en lite mildare effekt! Han funkade jättebra så!
Visst är han söt i pannbandet by the way? :')
 
Eftersom jag inte fått min sele än så fick jag improvisera med Larsses tömmkörningsgjord, med lite paddar under haha! Kreativt kallas det! ;)
Bossboss säger hej medans han sitter och chillar! Duktiga grabben! :)

» Kycklingarna

Dom små dunbollarna är så glada över att få vara ute i stora buren! :D
 

» 9 SKOLDAGAR KVAR

Ni kan inte förstå hur galen jag är just nu. DET ÄR NIO SKOLDAGAR KVAR TILLS SOMMARLOVET. NIO. Dör. Men det som är skönt är att vi inte har så mycket kvar att göra nu heller. Tyskaprovet gjorde jag klart idag , Tack världens bästa sofie för hjälpen! <3 Sedan har vi lite småläxor, och en inlämningsuppgift till på fredag. Kan verkligen inte fatta att det är 9 skoldagar kvar; Plus så ska jag ev praoa hos pappa i 2-3 dagar (va sjuk när vi hade rikiga praoen..) och så ska vi åka till badet en dag också... Det kommer gå så snabbt. 
 
 

» Soo much to doooo

Man märker att man har varit sjuk i en vecka när man kommer tillbaka till skolan. Ligger igentligen inte så mycket efter, men huvudet tröttnar efter bara några timmar. Imorgon har vi engelskagrupparbete som vi ska läsa högt inför hela klassen, jag ska också göra tyskaprovet som jag missade.  Sen på fredag har jag sista dagen för ett inläminigsuppgift om ansvar (som jag inte vet vad jag ska skriva mer på btw) + matteläxor, så det är ju inte så ovanligt mycket läxor, men med ett huvud som inte riktigt hänger med tröttnar man efter någon timme. 
Larssebus <3
 
Efter skolan kom jag hem, pappa va hemma tidigt och vi åkte och kollade på en hästtransport som vi till 90% kommer köpa! Den va mycket finare än vad jag hade trott, och den kommer komma till helgen! Nu kommer jag börja ställa ut småpojkarna! Happy gurl! :D
Bilden visar den orättvist, den är mycket finare irl! :)

» Happy

 

» Dagens ridtur!

Första ridturen efter ett vecka sjuk kunde inte gått bättre! Red ut med Tove och Birgitta. Red bort till grustaget och galopperade lite uppför. Det va så mysig och Z va jättelugn och på g hela tiden, även fast hon stått i en vecka. Efter det hoppade vi hinder i skogen, och det gick så braaa! Hon stannade inte någon gång och va så himla taggad för alla hinder och hoppade jättelätt och fint. Så himla glad över att han en häst som älskar att hoppa! 
 
 
Hon börjar även bli RIKTIGT fin i formen nu, genom hårdbantningen! :D

 

» Kraftfull


» Crasy kid

Tilda.. Har sin egna stil på saker och ting haha!...
The moment när Turid sa hej då. 

» Tilda och Turid

Igår fick Tilda och Turid stå lite modeller åt mej. Blev riktigt nöjd med resultatet, och det kommer komma upp lite bilder i delar! :)
 
Dom två jag orkat redigera 

» Min svarta springare

 

» Deprimerande

Nu har jag sätt klart på alla mina serier.. KÄNNS SÄMST. Pretty little liars season 4 börjar om några veckor, glee season 5 om en evighet, är inte säker när teen wolf season 3 börjar, såg klart den serien nyss.Har kollat klart på New Girt för typ någon vecka sedan... Får ta upp och se på once upon a time, men jag tycker att den är tråkig.. DÖDA MEJ D: 
 
Vad ska jag göra med mitt liv?! D: 
 
Dör helt seriöst. <3
 

» CharmBoss

Man kan inte neka att han är sjukt charmig! ;)
 

» Om Lönnshults FireFighter

Lönnshults FireFighter  | född 2011 | U: Nellie RS 6484 |  E: Let´s try again RS 375 | Minishettis | Valack | Rödskimmel | strimbläs 
 
Ställdes ut hos uppfödaren och fick silver med poängen 7 7 6 8 7 = 35 poäng. 
 
 
Efter att vi blev tvungna att ta bort vårat varmblod Prinsen hade vi bara 2 hästar. Vi hade haft 3 hästar så länge jag kan minnas, och det kändes rysligt tomt med bara två egna. Jag hade en plan om att skaffa en ung minishettis, som jag kunde forma från grunden. Den "planen" va mest en dröm utan riktig tro om att bli verklighet. 
En dag höll jag på att skrolla runt på hästnet. Jag hade slutat kolla på andra hästar till salu och kollade nu bara på a-ponnyer i östergötland. Hittade en som låg i närheten som jag blev ganska kär i. Det va en svartskäck hingst med jättefina tecken. Jag kollade på honom på datan i 3 dagar, sedan visade jag mamma och pappa. På något sätt var jag säker på att han redan va sålt. Pappa och mamma tyckte att det inte kunde vara något problem med att titta på honom, och vi åkte samma dag. 
Det va inte så lång att åka och där på gårdsplanen stog han. Han va så grymt fin, men ganska mycket större än vad jag hade tänkt mej. Och även Josse (ägaren) tyckte att vi skulle passa bättre påd Fighter. Vi fick träffa honom, och han va så otroligt mysig. Jag föll pladask. 
Det gick ganska snabbt. Vi bestämde att han skulle komma till oss ett par veckor senare. Han skulle bara hinna kastreras först. 
Och så en dag stog han utanför transporten, lugn som en filbunke. Gnäggade kanske en gång? När vi släppte ihop honom med Larsse blev han dock väldigt rädd. Sprang runt och skrek och va superledsen. 
Dagarna som kom va ganska sorgliga. Vi försökte släppa ihop alla tillsammans, men Z som är väldigt vaktande för sin flock försökte jaga i väg honom hela tiden. Fighter som är väldigt underlägsen blev super ledsen, och stog ensam i lilla hagen. Jag satt hos honom i timmar och han låg ofta i mitt knä och sov. Vilket gjorde att vi fick ett ganska starkt band från början. 
 
Fighter är en otrolig liten social häst som gillar uppmärksamhet. Han vill helst slippa springa runt och ligger häldre och vilar i knät på någon. Han är även en liten hoppkanon! I framtiden har jag planerat att köra in honom! 
 
 Hans Föräldrar:

» Hemma från skolan

Sov ganska dåligt inatt; magen gör så grymt ont och jag har vaknat flera gånger. Så stannade hemma från skolan. Febern har försvunnit men inte magont. 
 
Det kommer komma upp presentasioner för hästarna snart by the way!
 

» bloggtävling!

http://starsjumpiiing.blogg.se/2013/may/tavling.html#comment

» febrig

Har gått och blivit sjuk. Kände igår att jag började få feber och va supertrött. Ska jag vara ärlig så tror jag att jag fick feber pga att jag har varit så stressade och inte sovigt så mycket denna helgen. 
 
I Torsdags kom mormor och morfar.
Fredags hade vi göra klart dag i skolan; jag gjorde klart mitt soprov som verkligen blev sämst... Hade också en biologiinlämningsuppgift som jag gjorde klart. När jag kom hem red jag ju en 2 timmars ritt på Z, vilket gick sådär. På lördagen cyklade jag hem till Tove på födelsedagskalas, där va vi hela dagen, sov även över där. Vi gick och la oss runt ett, så det blev inte så sent. 
Söndag: Gick upp på morgonen vid kl 8 ,fighter och Larsse skulle på ponnyridning i linköping. Blev att cykla hem och ta in hästarna, äta en snabb frukost, lastträna fighter lite snabbt (han hade ju aldrig åkt transport hemma hos oss). Dra i väg till ponnyridningen. Träffa en del lite småjobbiga barn haha ;) (jag ska aldrig bli dagisfröken) Båda hästarna va otroligt duktiga, va så grymt stolt över fighter (som va med som klapphäst). Han verkligen njöt utav uppmärksamheten. 
På med hästarna efter ett par timmar och åka hem. Där fick jag ta det lugnt och mysa med BossBoss lite innan jag duschade och åkte iväg till Jennifer. Hugo fyller dagen efter så vi hade planerat ett överraskningskalas. Han blev inte så jätteöverraskad dock hehe. 
På kvällen mådde jag inte alls bra, supertrött och stekhet. 
Idag (måndag) har vi studiedag. Igentligen skulle det vara konfa idag, men eftersom jag har feber så blev det inget med det. Men blir jag bättre till eftermiddagen så åker jag ev dit. 
 
Förlåt för ett långt tråkigt inlägg, men har missat att skriva på ett par dagar. 
 
 
 

» Hoppbilder!

Slängerupp lite mer hoppbilder som mamma tog i förra veckan! Sorry för att det blev sent, men är är så otroligt trött, haft fullt upp HELA helgen... Kommer vad jag har gjort imorgon om jag lever då haha...
 

» You need it all


» Ingen bra ridning

Va ute på en tur med mormor,morfar och mamma idag med Larsse och Fighter. Fick jättebra, även fast vi tog det ganska lugnt. Fighter va så duktig och gick upp på en stubbe med alla fyra hovarna! Han har fått så mycket bättre balans, tänk för 2 månader sedan vågade han inte äns gå upp på en 3 dm hög låda! Han utvecklas så grymt min fina. 
Bossen fick lite pälsomvårdnad och övrigt fix.
 
Red Z lite på kvällen. Hoppade lite först, vilket gick helt okej, även fast hon inte var på topp som sist. 
Skulle rida ut lite sedanoch det gickju som det gick. Orkar inte ta upp det helt enkelt. Det endasom liksom gick "bra" va när vi galopperade runt i kohagen. Hon va heeelt genomsvett efter det. Även fast jag va nära på att ramla av på grund av en hare.
 
Kan ju bara säga att idag stegrade hon så högt att vi va så nära på att gå omkull...
 

» Gårdagens hoppning!

Igår trotsade jag och Zangria blåsten och tog tag i hoppningen lite. Vi brukar inte rida annars när det blåser då Z blir så fruktansvärt nervös. Men nu började jag värma upp från marken istället för på ryggen. Villket va helt posetivt! Hon va nära på att springa på mej en gång för att hennes sadelkåpor åkte upp en gång, men annars va hon jätteduktig. 
 
Kände att hon va så på g på alla hinder, hon bara flöt över, så jag började höja lite hela tiden tills vi kom till 1.10, då höjer jag inte längre. Men oj va nöjd ja är! Vid en meter hoppade hon förvånadsvärt mjukt och fint, kändes helt seriöst som om vi hoppade runt 50sm? 
 
När jag hoppade då kände jag att jag kanske, kanske, kaaaanske skulle våga ställa upp i en clear round i sommar? Ingeting jag behöver bestämma nu, men än rolig tanke!
 
 
Hårdbantningen börjar synas snart! 
 
Förstår ni dethär föresten?!?! 28 dagar kvar!!! Har sånna planer för sommaren!

» Jennifer and tha chicks

 
  
 

 
 

» Killarna hoppat!

"Löshoppade" Larsse och Fighter idag, vilket gick riktigt bra! Båda slog sina hopprekord med stor marginal! Larsse har innan hoppat 70cm som högst men idag hoppade han utan problem en oxer på 90cm! Det största problemet va för mej att hinna med xD
 
Fighter är en riktig hopponny, fatta om han hade varit en normal ridponny, oj va långt han hade kunnat komma. Han är en riktig naturbegåvning, parerar hastigheten och sprången helt utan problem och hoppar ursnyggt! Ska be mamma ta några snygga bilder, då han hoppar som en gud! Om bara Zangria hoppade på det sättet! x)
HAAH blev bara tvungen att lägga upp denhär bilden; Såhär är det när man sitter i hagen och har godis i fickorna.. 

» Jag älskar dej

Jag skulle inte kunna leva utan den här hästen. Helt otrolig är han. Min bästa vän. Han är helt otrolig.
 

» Barbacka och ny bloggdesign

Satt hela förmiddan och fixade med min nya design. Gillar att den är stilren och enkel, men fick iinte till någon bra header. Vill ha en snyggare, men min ide'torka blommar upp igen. Har ingen aning om vad jag vill göra. Men nu får den se ut som den gör ett tag. 
 
Höll på och tränade Bossen och Fighter på morgonen. Gick sådär hlet enkelt. Bossen va ofokuserad och blev lite bråkig. Tränade som på utställning, men han har så problem med att trava brevid en. Han springer antingen iväg eller tvärstannar.. Så då blev jag lite trött och irriterad. Myste med Fighter lite i allafall, vilket oftast får mej på bättre humör. 
 
Hade inte tänkt rida idag, men red lite barbacka på kvällen, vilket gick riktigt bra. Blev lite blandning mellan dressyr och lite småhoppning. Tränade mycket på att länga med en avslappnad galopp. Hon börjar bli bra i galoppe, även fast det är mycket kvar. Bland de största problemen vi har är galoppen. Vi har svårt att reglera den och den blir lätt obalanserad/ fel galopp. Så det får jag träna vidare på. 
 
Blev även lite nya bilder på minisarna som kommer komma upp snart! 
  
 

» Gårdagen och Dagen

Känner att rubriken blev helt fantastisk. Men i allafall, igår va Jennifer och Hugo här. Dom va helt galna i kycklingarna, så det kommer komma en hel del här på bloggen. 
När dom hade komit hem tog jag en barbackatur på z ner vill sjön och badade lite. Överlycklig häst då kan man väll säga! Flodhästen.
 
Idag red jag i halsring för första "riktigta" gången! Gick så galet bra, flickan va så konsentrear och duktig. Det va alltså första gången jag styrde, ryggade och stannade i bara halsring och utan grimma. Va i lite chock efteråt med tanke på hur bra det faktist gick...
 
 
 

» Inköp

Mamma och jag åkte in till Motala en stund idag efter skolan. Vi åkte först till Granngården och köpte kycklingfoder till dunbollarna. Skulle äten titta på en munkorg där till Larsse, men köper en från hööks ist. 
Efter det köpte jag läderolja, svettskrapa och spöhängare, och tillsist till åkte vi till öb och köpte glanssprej och hästshampoo! 

» Äventyrstur och barbacka

Mamma och jag tog en lite längre tur med Larsse. Blev en riktig äventyrsritt med både massor hundar som kom springande, och att vi fick lyfta vagnen för att vi skulle kunna ta oss framåt. (min lilla dampväg hehe) Myslarsse va lugn hela vägen, även fast några (typ 5-6) galna hundar som va nära att hoppa över deras staket. Ush... :S 
Efter red jag Z barbacka, blev lite blandning mellan dressyr-hopp-western, och hon va så grymt duktig. Supermjuk och konsentrerad. Mysflickan.<3

» kycklingmamma!

Nu har pappa och jag äntligen kommit hem med kycklingarna som vi köpt! Blev 8 stycken små dunbollar! Har redan min lilla favorit; Chillivippen 2 ;)
  

» Fly away

En av mina personliga favoriter som jag tagit.

» Dagens påhitt!

Tilda och jag tog först en ganska lugn tur med Larsse, mycket trav och lite galopp. När vi kom tillbaka skulle vi rida. Efter det red jag fram Z lite, sedan bytte vi hästar! Jag fick alltså rida Turid, vilket är riktigt rolig! Hon är en urmysig häst, lite småseg och tunn, men supermysig och mjuk att rida. Lite annorlunda mot Z hihi. Hon va sitt vanliga, ganska spända och hoppiga, blåsten gjorde det inte bättre heller. Men va ändå nöjd med henne att låta någon annan rida på henne, vilket hon inte alltid accepterar..
Hade hänt en hel del på förmiddagen som hade gjort mej ganska "arg" och det följde med mej ganska länge under dagen, men mamma och jag tog en runda med Fighter och Bossen på kvällen. Det gör mej alltid på bättre humör! Badade lite i vattnet och hoppade massor banker och upphopp. Blev så sjukt stolt över Fighter som la sej på sidan brevid vattnet. Första gången han lagt sej på sidan på ett sådant ställe. Min bubbe.<3
  

» Världens finaste Larsse <3

I've never loved someone like you. You are my world.
 
 

» I Want to See My Wild Heart

Några bilder som jag knäppte för kanske 2 veckor sedan? Min fina otroliga flicka.
 
 

» Morgondagens planer

Lördag, då hinner man i allafall mycket. Mina planer för Larsse blir lite mer galoppträning, blev ju en ganska lugn runda med Fighter och mamma idag, så då får han jobba imorgon. Kommer antagligen gå ner med Bossen/Fighter/eller båda till vattnet om vädret, annart kommer jag tömmköra Fighter och trickträna Bossen. Det går fakitst mer och mer framåt med honom. Det blev en ganska seg start med nu rullar det på. Han lärde sej tassen och jag tränar med att gå upp på lådor med honom! Tränar även på med buga (som börjar bli mycket mer balanserad nu!) och puss såklart, han är en riktig pussgurka haha! 
Med Z tänkte jag antingen hoppa barbacka eller ta en lite tur ut i skogen. :)

 
 

» Kvällsmys

Det mysigaste som finns är nog kvällsmys i hagen. Red z barbacka först och det va bara för mysigt. SNART SOMMAR<3

» Fighters färger

Fighter är ju rödskimmel, med strimbläs och en vit kota, men ändrar mycket i färg. Varje årstid är han vit under den röda pälsen, men det varierar hur mycket det vita kommer fram. 
Som föl (bilden i mitten) va han ju ganska röd. Manen va dock lika röd som pälsen.
När han kom (bilden t.h i mitten) höll han på att dra av sej vinterpälsen, och när det röda försvinner blir han vit.
På hans ettårsdag (bilden i mitten längst ner) va han i full gång att tappa allt hår, därav att han ser ganska skabbig ut.
(Bilden till v.längst ner) hade han varit hos oss ett par veckor, pälsen va tappad och han hade vita hårstrån överallt; Framför allt på rumpan.
Tidig höst (bilden längst upp i mitten) började hans vinterpäls komma fram. Han fick då en riktigt cool färg med tydliga kontraster mellan vitt och rött. Min personliga favoritfärg på honom hihi! 
När hösten kom in ordentligt blev hans vinterpäls ganska mörk och röd/brun. Lägg märke till att manen blir ljusare hela tiden. (bilden längst upp t. höger.)
Mitt i vintern va han ungefär samma färg, men kritvit på magen. (bilden längst ner t.h.) Hans man va dock häftig, längst mankammen va den väääldigt ljus, och ju längre ner den kom blev den mörkare och mörkare. 
I senvinter började de vita på rumpan komma fram mer och mer hela tiden. (bilden längst upp t. v.)
Nu på våren har han en skitcool färg, kritvit på rumpan, och han börjar bli mycket mer rosa/röd i färgen. (bilden i mitten t.v.)

» Nu är han klippt!

I tisdags klipptes Larsse äntligen! Blev ganska nöjd med resultatet. Dock på bilden visar han den fula sidan haha :D

» Zangria och Migrän

Tränade lite från marken först av allt på morgonen. Skulle sedan rida ner barbacka till vattnet och bada med Z. Men såklart fick jag migränanfall och gick in och la mej, her leat i sängen och inte kunnat se tills nu typ. Är inte säker om jag kommer till skolan imorgon... suck..
Min fina va så duktig på ligg idag!<3