» Bada med bebisarna

Glömde skriva i söndags, men då prövade jag bada med bebisarna för första gången! Skulle igentligen bara gå ner till knäna då mina stövlar slutade där, men det slutade med att jag hade vatten upp till midjan haha! Bossen gick ner utan problem, ända upp till magen, men sen gick ja upp med honom igen. Prövade med Fighter bara för att, trodde inte han skulle gå ner för han är lite vattenrädd. Men oj han gick ner tills han började simma! Jag va så stolt att jag svälde haha! 
Men man kan väll säga att Fighter va med stolt över sej. Jag har aldrig i hela mitt liv sätt en häst se så mallig ut. Hela vägen bort till asfalten kunde han inte ta ett steg, utan han hoppade hela tiden, bockade, sparkade bakut och va allmänt tokig. Min busunge.<3
Efteråt rullade dom sej båda när vi höll i dom haha!

» Fighter

Min häst är den snyggaste. 

» Min förebild

En av mina största förebilder är Eva Roemaat. Tror att hon kommer från nederländerna. Hon tränar frå¨n marken med sina hästar, trickträning och Horsemanship, men även från ryggen i barockstil. Hon göräven heeelt otroliga hästvidior som man kan kolla på i timmar. 
 
På Vidion är det hon och  hennes shettis Flip. Urgullig, en av orsakerna att jag ville skaffa mej en minishettis. :) 

» Bilder från löslongeringen i söndags

I söndags löslongerade jag Z i hagen, för första gången. Och ni anar inte hur bre det gick! Började igentligen med att jag skulle ta in henne och hon gick iväg. Sedan började hon trava runt, "arabshowa" med svansen i vädret och flygande steg. Började busa runt henne, och i slutet kom hon intravande till mej. 
Sedan gick hon runt på en volt hela tiden runt mej löst, och så fort jag kallade in henne gick on in. Bästa hästen.
        
Stegra gjorde hon bra också! 

» Solnedgång

Det vi har mycket i min familj, det är bilder på solnadgångar. Vi bor där det alltid blir perfekta solnadgångar, och varje gång det blir en, skriker alla "HÄMTA KAMERAN!!!!!11!!1" Jo, men bilderna blir ju bra i allafall. 
 

» Kolla blicken!

Förstår  ni hur jag smälter för min flicka?! Världens finaste Zangria.<3

» Promenad med Bossen

Red Z lite innan jag gick på en promenad med Bossen. Gick helt ok, hon va lite småjobbig och inte superarbetsvänlig, men hon mjuknade till slutet. 
Tog in Bossen och borstade lite. Han va så duktig min fina kille. Otroligt igentligen att jag gillar honom så mycket på så kort tid. Tog bort massor hår under magen på honom, villket han inte gillar. Men annars gick det super. Skulle ta ut honom till hagen igen, men tog honom på en spontan promenad i stället. Hans första promenad själv. Gick så bra. Först stog han och skrek lite, ville att dom andra hästarna skulle följa med honom. Gick runt lite överallt, med massor läskiga saker som han inte brydde sej om. Det visade sej även att isen borta i sjön har smällt helt och hållet. YAH! Bossen fick alltså träffa vatten i en sjö för första gången. Van va lite rädd för vågorna men oj va duktig han va! 
Han fick låna Z grimma när jag tog in honom haha! Den blåa är Larsses i stl shettis, med 2 extrahål. Ändå lite förstor haha :s <3
  

  
Förlåt för den dåliga första bilden, med är svårt att ta sammtidigt. Där gör han ett upphopp i allfall, och på andra hoppar han en bank! Duktigaste killen. 
  

» Dagens sharpman!

Elin ringde idag på morgonen (medans jag fortfarande halvsov hehe) och frågade om jag ville följa med hon och hennes syster till sharpman! Dom va redan halvvägs till mej så jag fick skynda mej att sätta på mej kläder och äta en snabbfrukost! Det va rea på massor, så ganska beslutsångest. Men såg ett brunt HV polo schabrak som jag letat efter lääänge, och det va halva priset, så det tog jag direkt. Gick runt med ett par guldiga catago boots som jag ville köpa först, även dom halva priset, men tog inte dom. Blev en brun vanlig nosgrimma i stället. Nöjd är jag i allafall. 
Tillslut åt vi på mcdonalds och köpte massor (lite väl mycket) godis hehe. Mums.
Visst är schabraket snyggt?! Me inloooove!
         
 

» Grym outfit

Jag skulle ju inte säga nej till denna outfit asså. Grym snygg.

» Dagen

Har varit en lite jobbig dag idag. Tog ut Larsse och Fighter på en underbar tur för att rensa huvudet. Mina underbara killar.<3
 

» Snygg väska

Denna väska från HV Polo funderar jag starkt på att köpa, som skol- och vardagsväska då såklart. Riktigt snygg är den i allafall. 
Är det någon som har den? Är den bra i kvalite osv?
 

 
Har dock ingen aning om vilken färg jag vill ha hehe.. 

» Hööks

Nu drar hööks till med något speciellt! Träns utan käkräm. Och jag måste säga att jag gillar det. Det får 4 hästskor av 5, hade fått 5 om dethade vart ett svängt pannband! ;) 
 
 

» min underbara kamel


» Länkbyte!

Drar ett länkbyte med mina kompisars blogg! Deras blogg heter http://www.nattstad.se/satsarmottoppen och är värd att titta in :) Det är först min kompis Kristin och hennes ponnyer Don och Laban. Sedan är det min andra kompis Malin med hennes ponny Konvalj och hennes storhäst Disa! Dom är alla jättefina! 
 
   
  

» Sommaren för 2 år sedan..

Wow...

» bloggtävling

http://lamias.se/bloggtavling-vinn-schabrak-fran-hj/
 

» Mina Finaste

 

» Glömde säga!

Köpte äntligen en förbygel i fredags! Jag som letat efter en som ja vill ha i flera veckor. Det va en som säljde en begagnad billigt och ja är superglaad! Visst är den snygg?!
 

» Perfekt dag!

Jo det är ända jag kan säga om denna dagen haha! Gick ut tidigt på morgonen och Tove och jag gick ut på en helt underbar promenad i vårsolen. Vi gick ner till vattnet, Fighter var liiiivrädd för vattnet (eller för isen mera) och vääägrade gå i närheten av det. Bossen bara: Jaha va kul, och gick ner direkt. Utan problem. Mina fina.<3 Men promenaden va helt galet mysig. Tove och jag ska göra om det imorgon! 
   
Sedan va Sara och Camilla här för att titta på Bosse. Har dock glömt att säga att Saga brunstar, och Bossen tror ju fortfarande att han är hinst, och han har jagat henne sedan efter middagen. Eller hon har lockat honom efter sej. ååhh det är sp pinsamt. Han typ "rider" på henne hela tiden, men är så liten att han inte kommer halvvägs... haha killen..
Foto: Camilla Davidsson 

Efter att Sara och Camilla hade åkt hem tog ja in Z och hoppade lite. Eller det blev mer en dressyrlektion, kämpade med balans i galoppen, och i slutet gick så galet braaaa! Hon gick i form hela tiden..<3 Tilda kom med  Turid och gjorde mej sällskap. Oj, jag red nog hur länge som hälst haha! Hon är btw jättemycket bättre i benet nu! Så sköönt.  Efter det fick jag rida Turid efter! Första gången! Va lite nervööös haha. Men det gick superbra, hon är en rolig häst! I början va hon väldigt stel, hon har ju inte gått i form på ett tag, men en stund senare gick hon i form i alla gångarter. Hoppade henne lite t.o.m, *stolt*. I slutet red vi två på Turid, haha jag kvävde Tilda heheh. Sist mockade jag + gjorde i årdning hö, och solen bara skeen. Älskar.<3
Dagens outfit! Älskaar, men det skulle sitta bra med ett brunt HVPolo/schockemöhle schabrak och ett strasspannband! :D 

» Gårdagens hoppning!

Red inte idag då det blåser halv storm nu, inte så sugen att rida i detta väder! VÅR SKA DET VA!!
Men igår hoppade jag Z. Har inte hoppat på riktigt (mer än typ 40cm) på hela vintern så hon va jättetaggad! Hade tänkt köra dressyr igen på pellhamet, men hon va verkligen inte på huvör för det, så det blev att ta in henne i stallet, byta träns och sätta på sadeln, och ut och hoppa i stället! Blev inga höga hinder då hennes ben inte är 100% bra, men det blev en liten bana med en kombination och två hinder i sväng. Jättekul i allafall, och hon skötte sej super! 
Dagen i sig har varit.. jobbig, har varit stressad och irriterad hela dagen, då jag inte hade övet så bra på läxorna.. Men imorgon har jag utvecklingssamtal, sedan LEDIG.<3
VI ÄR PÅ G IGEN! <3

» Så glad så att jag vill gråta

Red ett dressyrpass på Z barbacka idag. Ni kan verkligen inte förstå hur bra det gick. Red på pellhambettet för första gången, och det gick helt problemfritt! Ahhhhhh kjlcmkmixoloösdkfme är såå glad! Tränade praktiskt taget på samma sätt som när Johanna va här. Skritt - trav - halt - trav osv. Hon va lite småseg i från halten till trav, och ville först inte fatta galopp, men sedan funkade det utan problem. Prövade sedan galopp på större volt och asså.. och gick i fast form hela tiden! Galopperade inte så länge då hon tyckte det va så jobbig, men oj! Är så taggad för att rida tills nästa gång! 
I slutet tog jag längre galopper runt hagen för att hon ska släppa sej lite.
 

» Ridlektion för Johanna x)

Idaaag hade Johanna en ridlektion för mej. Det gick verkligen super och det va första riktiga passet på länge som kändes bra. Z gick ju inte klockrent men hon jobbade på bra och stack ingen gång. Vi övade mycket på övergångar, och Johanna är väldigt bra, hon vet vad jag ska göra i rätt situationer. Till slut fick jag även en riktigt bra galoppfattning.Dock varje gång vi gjorde halt drog Z ner huvudet, såååå jobbigt tyckte hon att det var! 
Ni får dock ha lite överse'ende över bilderna, vi har inte haft ett ordentligt pass på hela vinter, och hon va verkligen superduktigt, försökte hela tiden.  (bilderna är lite...unika.. Johanna är inte så van att hålla i en kamera haha.. 
I VARJE halt hände detta haha.. såå jobbigt att arbeta!...
 

» BILDER FRÅN IHOPSLÄPPET - BOSSEN & FIGHTER DEL 2


» Bilder från ihopsläppet - Bossen & Fighter del 1


» Idag kom Bossen! <3

Allt gick superbra och lugnt! Vi blev klara med Larsses box en liten stund innan lillkillen kom. Va galet nervös haha!   Fighter och Bossen fick först bara träffas i stallet och Bossen ställde sej på Fighter flera gånger. Bus"hingsten". Släppte sedan dom tillsammans i hagen ensamma och dom sprang runt och hoppade, riktigt glada! Släppte sedan in Larsse till dom och dom busade runt lite sedan ställde dom sej och åt. Prövade ta in dom, alla tre, en stund, borstade, satte in Larsse för 3 gången i sin nya box, och tog in minisarna i deras box. Gick helt utan problem. Till sist släppte ja dom tillsammans med "storhästarna" . Z jagade runt minisarna en stund men sedan lugnade dom ner sej. 
 
Tog in dom för en liten stund sedan och satt och myste i boxen en stund. Jag har verkligen aldrig träffat en häst som Bossen. De självförtroendet och nyfikenheten. Lärde in puss på honom bara sådär. Jag är så säker på att jag kommer ha så kul tillsammans med honom. 
 

» Min Utrustning - Mina Träns

Börjar med min nya kategori nu; Min Utrustning! Här kommer jag lägga ut bilder på min utrustning och skriva lite fakta om det. 

* Svart Dressyrträns achenträns med bred nosgrimma från hööks.
*Pannbandet är även från hööks. 
*Tredelat bett med parerstänger. 
*Brunt hoppträns med remontnosgrimma/pullarnosgrimma, från hööks. 
* Pannbandet är från börjes.
*Bettet är tvådelat med gröna bettskivor.
*Svarta lädertyglar, har dom till dressyrtränset och islandstränset. 
*Svart islandsträns med bling på nosgrimman. Från hööks. 
*Pellhambett.
*Brunt ut-och slängträns. Vitt foder på nacken/pannbandet. 
*Westernträns. Köpt beg. (brunkar dock ta bort käkremmen och pannbandet)
* Tvådelat westernbett. 
* Långa delade westerntyglar. 

» Väldigt bra dagaaaar!

Har varit så glad dom här dagarna asså! Tex i går red jag Z första gången sedan hon blev skadad*. Det var även första gången jag red löst sedan förra året. Ni kan inte förstå lyckan. åhh årkar knappt prata om det! I slutet galopperade vi ett helt varv i paddocken och hon tvärstannade så fort jag sa proo och lutade mej bakot. Min underbara. 
Idag tränade jag stegra på Fighter. Det va ett bra tag sedan jag gjorde det sist, så han slutade göra det. Idag gjorde han det suuuperbra! Han har aldrig stegrat så bra innan! I slutet stog jag helt still och bara tog upp händerna, och han stegrade jättebra och lugnt! 
Imorgon kommer även Bossen! :'D Är såååå tagg!
 
* Hon blev sparkad på benet för någon vecka sedan. 
Målade en liten häst på bilden idag! 
 
 

» Imorgon kommer Bossen! :'D

ÅHHH :D:D <333 längtar!!!!

» Va beredda!

Det kommer komma upp ett inlägg med alla mina träns på bloggen snart! Ska göra en ny katagori som heter "min utrustning" där jag kommer lägga upp min utrustning  lite snabb fakta om den hihi :) 
 

» Fredag! <3

Skola först, så klart. Väntade på bussen hemma hos Hugo, eftersom vi slutar så tidigt på fredagar och bussen inte kommer föräns ett par timmar senare. Vi satt och såg på pretty little liars hela tiden typ. Gick från hugo lite för tidigt och fick sitta och vänta ute i ösregnet i 20min. Inget suuuperkul alltså.. 
När jag väl kom hem gick jag direkt upp och bytte om, sedan gick jag ner till stallet. Gav hästarna hö, mockade fighters, Larsses och Z boxar och fixade Z hö, borstade glovet och gick ut och myste men blötdjuren.. Och när det är ett sånt väder som det nu är, är det en himla skön känsla att känna att man är klar med stallsysslorna, att det är fredag och att man har en hel helg på sej att chilla! 
 
Har hunnit se shooting star avsnittet av glee, och det va så sjukt sorgligt... Grät asmyckeeee... *emotionell* 
 
      
(bilden på Z är från i vintras, vi har inte snö nu hehe..)

» Chilldag!

Vad jag behöver för gårdagens work work work. Har suttit framför och TV;n hela dagen, va ute hoss hästarna en stund och ätit haha. Men det är precis vad jag behövde just nu, är riktigt trött. Suttit och sätt på ännu mer pll nu, ska snart gå upp och lägga mej. Lägger mej lite tidigare, så att jag inte är jättetrött imön. 
Kom att tänka på att snart kommer ju Bossen (Antingen på söndag eller fredag nästa vecka) och min sele kommer antagligen komma 30april. Men funderar starkt på att köpa hem den här tömmkörningsselen. För tex när jag tömmkör Larsse sätter jag ju aldrig på hela hans sele, utan bara hans tömmkörningsgjord. Den är på tok förstor för Fighter, och jag är väldigt sugen på att köpa den!
 
Dom lila + rosa lindorna skulle ju vara för söta. Benskydden beror ju på hur höga dom är haha! Ska köpa 2 nya bett till Bossen och Larsse, tredelade. Är i stort behov för ett nytt träns till Larsse, men har inte bestämmt mej  för villket.  Sakerna kommer från Sharpman , globus och hööks :)))

» LarsseKillen

  
  

» Intensiv dag!

Skoldagen gick ganska snabbt, men vi hade två inställda lektioner idag igen. Vi fick sluta 40min tidigare, så jag fick vänta på bussen i 40min. Suck. Jag är glad för att jag får åka buss hem, men det är det jobbigast när man slutar tidigt. Då måste man ändå vänta. 
Exakt när jag kom hem åt jag potatisplättar (<3) och satt en halvtimme framför tv:n. Sedan efter det har jag pluggat so ända tills nu. Jag är sjukt stolt över mej själv, jag är inte den personen som kan sitta och plugga utan problem, men nu har jag superpluggat. 
 
Nu ska jag sätta mej för lite egen tid och se på pll. Hugo har börjat se på pll nu. YEH success! 
 

» Konfa och thaimat

Efter skolan idag blev det konfa. Har varit en ganska bra dag, för att vara första skoldagen efter lovet. Hade inte äns i närheten av huvudverk på hela dagen! Så, skola - konfa - hem. Väl hemma åt jag resterna av thaimaten som Elina och jag lagade för någon dag sedan. Vardagslyx haha! 
Erkänn, visst ser det sjukt gott ut?! 
   
  
By the way; Va tycker ni om min nya header? Jag blev faktist väldigt nöjd!

» Depression söndag

Imorgon börjar ju skolan igen, och jag skulle inte tacka nej till en vecka lov till haha....Ligger här och ser på pretty little liars - förvånande va? - och ser inte fram imot morgondagen. Det är inte själva skolan som är felet, utan att jag inte får sova halva dagen haha. 
 
 

» Tåkern

 
  
Efter mycket om och men kommer jag på hur det stavades, men lite hjälp av Becca. T-Å-K-E-R-N... tror ja.. 
Dom är iaf fotade för ett par dagar sedan när vi va där. Jag va jättesugen på att fota fåglar - dom ända fåglarna som fanns där va sparvar - suck ..
 
 

» Mina favoritlåtar just nu

 Hands of Time - Rachel Diggs 
Find a Way - Tyler Blackburn (och ja han är galet söt) 
Suggestions - Orelia 
Try - Zach Berkman 
 
Not There Yet - Eric Hutchinson 
 Begin Again - Measure 
Im not calling you a liar - Florence + The Machine 
 

» Legat i sängen större delen av dagen

 
canon eos 500d - sigma 100-300mm 
Fick ännu ett "migränanfall" idag, inte lika jobbit som senast, men jag såg inget, hade sprängande huvudverk och sjukt ont i maken. Men mej nerkylning med hjälp utav vattenflaska och en blöt handuk blev jag bättre efter någon timme. 
Just mår jag bra med massor lugna pll låtar och chattar mej kompisar. Taggar till att Bossen kommer! Har dock inte 100% koll när han kommer, men boxen är nästan klar - supersnygg - men boxdörren saknas! 

» Hänt en hel del

Jo, har inte kunnat blogga på ett par dagar, har haft ganska fullt upp. Igår va mamma och jag på stan, lämnade in lite hästsaker till försäljning i en hästbutik,köpte också ett pellham bett begagnat för ett superpris! Va sedan på lager 157 och köpte lite t-shirt osv. Sedan gick mamma och ja in på ikea en stund, men kände att jag knappt såg någonting. Vi skulle igentligen äta ute på thairesturang men fick ett sådant galet migränanfall så vi fick åka hem. Det suger verkligen. Men mamma va snäll och köpte take away innan vi åkte haha <3 bästaaaa
Hemma fick jag ligga i sängen hela kvällen. Och så spydde jag 9 gånger på kvällen/natten. Ussh, vaknade och spydde, somnade om och vaknade och spydde. Ja så va min natt typ, tills jag tillslut kunde somna. 
 
Idag va ja väldigt seg på morgonen och Z låg ner, skulle smyga ner och ta några bilder men hon ställde sej upp, så jag gick in igen. Sedna såg jag att hon låg i hagen igen, så jag tog med mej kameran och skulle se till henne. Satt och myste med henne i en stund. Och hon va så grymt nära att lägga sej på sidan! :''') Första gången hon äns tänkt tanken någonsinn! Men sen när hon ställde sej upp.... 
 
Mamma hade sätt Turid och  bråka massor i förrgår. Hon sa att dom hade varit helt galna och att hon va tvungen att gå ut och säga till dom. Turid hade antagligen fått sparkar på rumpan men Z har fått ett rakt på benet. Exakt när hon ställde sej upp tänkte jag direkt, hon har brytit de, men som tur är var det inte så farligt. 
Benet är vääldigt uppsvullet och det fanns blod, på insidan av senan och i karleden. Såren va dock inte djupa. Hon vill inte sätta ner benet eller stödja på det, men hon haltar inte särskilt mycket som tur är... min fina underbara flicka..<3
 
Tilda red Larsse idag även! Det va ett bra tag sedan nu hahah... Men det gick super! Larsse va suuupertaggad och va hyperglad över att få hoppa igen! Efter det hoppade jag upp och skrittade och travade honom lite haha ohjälp. Så hemskt... Till sist red Tilda Turid, och jag fotade henne lite! Här kommer lite smakprov!
 
 
 

» Ska antagligen ut på en tur

Med smågrabbarna! Pappa håller på med den nya boxen till bossen, ska snart ut och titta till den! 
 
  

» Mer Lönnshultsbilder!

Här kommer mer bilder som jag tog på lönnshult
        
 
 

» Tittat på en ny häst!

Jo idag åkte vi och kollade på fina Lönnshults Back on Track! Han kommer från samma uppfödning som Fighter kommer ifrån och dom är även halvsyskon. Och om ett par veckor kommer han flytta hem till oss! Känns riktigt bra, Fighter och han kommer att ha det så bra! Han  har dock en helt annan personlighet än va Fighter har. Bossen ,som han kallas, är mycket "tuffare" och inte lika bebis som Fighter är. Bossen är även mycket grövre, men ett jättefint satt huvud på en riktigt fin hals. Han har en sådan där fin nack som kröker "hingstnacke". Han är dock halvhingst ( har en kula kvar haha) och kommer kastreras imorgon! :D
Han kommer, liksom Fighter, att bli min kör - och trickträningshäst.