» Tandtapparen

Liten Tandlös | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
Fighter är verkligen i "tappa tänder åldern". Han tappade 2 tänder på två veckor, och mer är på väg! ;) Sötnöt!
 

» Pricki poni

En snabbredigering till min vän Sofie | Canon eos 500d | Sigma DG 100-300mm 

» Dagens jobb

 
    
Hästarna idag | Iphone 4 | Instagram: Agnessjoh
 
Red Zangria på förmiddagen. Gick riktigt bra, kan nästan säga att alla de senaste gångerna har gått väldigt bra. Fokuserade på galoppfattningar idag, eftersom både Z och jag är otroligt dåliga på det ;). Hon va väldigt mjuk och fin i traven, ibland sprang hon iväg lite väl mycket men vi kämpar på för att hålla en jämnare takt i traven. Galoppfattningarna gick faktist riktigt bra, travade, fattade galopp i fem steg och sedan bröt av till trav. I slutet tog vi några småskutt också.
Tömkörde Fighter lite på kvällen också, men det gick verkligen inte bra. Pappa hade tänt en brasa på tomten som jag inte hade märkt och Fighter va mer på bakbenen än på alla fyra. I slutet hade han lugnat ner sej en liten bit, men fick inte ut mycket av träningen ändå. Tur att han är söt i allafall. 
 

» All we really need is love

 

» Mot ljusare tider!

Larsse igår!  | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8 | Foto: Mamma
 
Idag är det den mörkaste dagen på året. Imorgon börjar det bli ljusare. Brabra!!! Hatar vintermörkret, framför allt när det inte finns någon snö som lyser upp. 
Red iallafall ut på Zangria en tur idag. Hade först Larsse som handhäst, vilket började i katastrof, men efter bara en liten stund gick det super. I slutet kunde jag faktist trava i en lugn tackt utan att  försökte slakta Larsse. Dock vände jag hem ganska snabbt för att släppa av Larsse i hagen igen. Ville att Zangria skulle få springa lite mer än vad hon fick med honom på sidan.
Hon gick verkligen super! Tränade mycket skänkelvikningar och sluta i skritt och trav. Hon har verkligen blivigt så mycket mjukare och smidigare i halsen. Halva turen red jag helt på långa tyglar i alla gångarterna. Vill ju att hon ska börja lyssna bättre med skänklarna och det funkade jättebra enbart på långa tyglar. Fina tjejen <3
 

» We'll be playmates and lovers and share our secret world

Min svarte springare <3 | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8 | Foto: Mamma
 

» Om Bossen

Presentation LönnshulltsBackOnTrack
f.11 fux stickelhår 79cm
Minishettis
e: Let's Try Again rs 375
u: BobergsCilvia
 
Bossen har jag haft sen våren 2013. 
Bossen och Fighter är uppfödda på samma uppfödning, och dom har varit som bröder hela livet. En kväll ringde Eva, deras uppfödare, till mej och undrade om jag ville få honom. Shockad som jag blev tänkte vi igenom det noga, och sedan sa vi ja. Så han flyttade hem till mej. Varför dom ville att jag skulle ha honom var att dom tyckte om honom så mycket, och ville att han skulle komma till ett hem han skulle trivas och må bra. Plus så trodde dom att han skulle tycka om att tricktränas och köras för att han är så smart. 
Bossen är nog en av de mest underliiga hästen jag träffat, på ett bra sätt. Han har en otroligt stark känsla för ledarskap och håller alltid reda på flocken. Samtidigt är han helt galet snäll, klok och har aldrig visat domenans, en underbar häst att jobba med. 
 
 

» Om Fighter

Presentation Lönnshults FireFighter
 f.11 rödskimmel 83cm
Minishettis strimbläs
e: Let's try again rs 375
u: Nellie rs 6484
 
Fighter har jag ägt i ungefär 1,5år.
Jag hade en plan om att skaffa en ung minishettis, som jag kunde forma från grunden. Den "planen" va mest en dröm utan riktig tro om att bli verklighet. 
En dag höll jag på att skrolla runt på hästnet. Jag hade slutat kolla på andra hästar till salu och kollade nu bara på a-ponnyer i östergötland. Hittade en som låg i närheten som jag blev ganska kär i. Det va en svartskäck hingst med jättefina tecken. Åkte och tittade på honom tre dagare senare. 
När vi va där klickade det inte alls, men sen fick jag träffa Fighter och jag blev kär direkt. 
Det gick ganska snabbt. Vi bestämde att han skulle komma till oss ett par veckor senare. Han skulle bara hinna kastreras först. Och så en dag stog han utanför transporten, lugn som en filbunke. Gnäggade kanske en gång?  Jag satt hos honom i timmar och han låg ofta i mitt knä och sov, vilket gjorde att vi fick ett ganska starkt band från början. 
Fighter är en otrolig liten social häst som gillar uppmärksamhet. Han vill helst slippa springa runt och ligger häldre och vilar i knät på någon. Han är även en liten hoppkanon! Jag håller på som ett projekt att köra in honom, dock ska han växa till sej lite innan jag kan börja köra in på riktigt. Han kan en hel del småtricks som sitt, ligg, puss, tass, yoga osv.
 
 

» Om Larsse

Presentation Lars-Olof
f. 94 svart/mörkbrun 94 cm
Standard Shetland
e:Migo rs 189
u: Skäpperöds Fuji 1819
 
Lars-Olof har jag varit ägar på i 5 år. 
Vi köpte honom först som sällskap till vårat varmblod eftersom Elina va förstor för shettis och jag va inte så hästintresserad. Men eftersom han är så välinkörd så va vi ofta ute på runder med vagnen. När jag hade fått större hästintresse så red lärde jag mej rida på Larsse, även fast han inte va den ultimata nybörjarhästen då han gärna bockade av en och sprang iväg. 
Larsse som han kallas va hästen som jag började träna tricks med. Innan det hade jag ingen aning om vad det var. Han kan en hel del trick men inga avancerade. 
Larsse är verkligen min trygga punkt som jag kan känna mej avslappnad och säker med.
 
 

» Om Zangria

Presentation Zangria
f.97 brun 1,40cm stjärna
50% Arab 25% lippizzaner 25%irländskcob
e: Cassimir u: Solita 
 
Zangria är en häst som kom hem till mej för ungefär 4 år sedan.
Från början var det bara på foder och alltså inte tänkt för köp, men ungefär ett år senare blev hon min. På den tiden som jag har haft henne har vi varit med om mycket roligt, men också mycket tråkigt och jobbigt. Vi har varit inne i en väldigt jobbig period på ungefär 1,5 år, och jag hade till och med tanken på sluta med ridningen. Nu äntligen har vi börjat komma tillbaka och sammarbetar otroligt mycket bättre, både från marken och från ryggen. 
Z som jag kallar henne är en otrolig häst som är så posetiv, även fast hon varit med om mycket tråkigt när hon var yngre. Hon älskar verkligen att hoppa, även fast hon inte har världens bästa teknik så är hon inte hästen som vägrar/river i första taget. Jag har också tränat upp henne så att hon går helt okej i dressyren också, även fast hon mer gillar att hoppa. 
Jag rider inte henne bara utan jag tricktränar henne även. Hon kan tricks som buga, ligg, stegra, kompliment, jambette och puss.
 

» I'm not calling you a liar

VinterBoss i Black'n'White | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8

» Depressing

Har inga serier att se på. Things just got serious. 
Nej men såg klart på the walking dead för ett par dagar sedan. (</3) Älskar verkligen den serien. Shiet, nu måste jag vänta tills februari innan den kommer igen. Likadant med glee, pll, tw och massor andra som startar då. Give me styrka. 
OTP
 
 

» Och nu är det jullov

   
Stå på saker är ju alltid kul | Iphone 4
 
Efter en lång och slitsam termin är det äntligen dax. Lov. Andra halvleken. Har ingen julkänsla än, vi har varken julpyntat eller skaffat gran än. Sparar allt till sista minuten! ;) 
Kom ju hem tidigt efter skolavslutningen, så tog tag i Fighters dragträning. Han har ju inga problem med vagnen, men tycker fortfarande att det är läskigt med ljud bakom sig. Så jag spände fast ett däck bakom honom och gick omkring på asfalten. Suuuuuperläskit först tyckte han, men sedan va det ingen fara. 
Han håller dock på att tappa en tand igen haha snutten. Mycket på samma gång nu! ;)
 
Efter det fick Zangria lite träning från marken. Blev mest lite cirkelträning, avbrått från skritt trill trav till halt osv. Hon fick också stegra lite och vi håller på att få tillbaka den klassiska bugningen. Kul!
 
 
 
 

» Looking out of the window and asking for summer

   
 
    
    
    
 
 
 

» Paint with all the colour in the wind

 
   
Lite äldre bilder | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
 

» Dagens Zangria

   
   
Zangria idag | Iphone 4
I morse hade vi julpynt i stallet. Det blev riktigt fint, och rent framför allt. ;) Till kvällsmat blev det taco och efter det fick Zangria ett dressyrpass i paddocken. Började riktigt bra i skritten, hon va jätteframåt och ställde sej skitbra i båda varven. Sedan i traven tjurade hon ihop totalt, blev asirriterad och stannade och stampade. Typiska ponnystofasoner haha. Men sedan fick jag iallafall fram henne i en ganska bra trav i båda varven. Galoppen va väldigt seg först men efter lite galoppfattningar kom vi in i an ganska bra takt. 
Prövade även Larsses körträns på Z. Shiet va söt hon blev. :')

» Seg blogging

VinterBoss | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
I Torsdags kom Sara och red Zangria för andra gången. Gick riktigt bra om jag ska säga det själv, dom känner ju dock inte varandra än och Zangria är mycket häst att rida. Men de kommer säkert att komma superbra övenrens om ett tag. Jag hoppade upp på henne i bland bara för att känna hur hon va. Hon kändes otroligt mjuk och härlig, vilket hon varit ett bra tag nu!
På Fredagen hade jag mitt hk-test i skolan. Gick riktigt bra förutom att jag brände min tumme på ugnen. Så j**la ont haha, klumpigt.. Hade varit nervös över det där provet så länge nu, skönt att få det gjort. Hade även lucia i skolan och alla va så jätteduktiga på att sjunga! Efter skolan åkte mamma och jag in till linköping och gick lite på stan, köpte ett par byxor och lite tröjjor, men mest av det kommer jag få i julklapp. Sedan va vi hos mammas kompis som fyllde år. 

» Vinterhästar

 
 
 
Mina små vinterhästar | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
 
 
 

» Sara och Zangria

    
Sara och Zangria | Iphone 4
Zangria blev riden utav Sara idag. Gick faktist riktigt bra, framför allt i slutet. Zangria är ju dock väldigt speciell och ingen "nybörjarhäst". Man behöver verkligen hitta knapparna på henne för att allt ska fungera, och det kan ta ett par gånger. Men när man väl hittat knapparna så är hon riktigt fin.
Sara skötte det riktigt bra i allafall och hon kommer antagligen bli Z's medryttare! Ibörjan kommer hon komma en gång i veckan och sedan kommer vi antagligen lägga till ännu en. Detta kommer nog bli bra! 
Även sett klart första säsongen av the walking dead, season 2, here i come. :D

» Vardagsprat

Nora och Larsse | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
Gårdagens kvällsträning med Bossen och Larsse gick riktigt bra. Bossen va otroligt framåt och lärde sej spinn. Larsse gick riktigt bra han med och lärde sej början till sitt. Har dock mycket kvar att träna på men det är i allafall en grund. Idag red jag Zangria barbacka i snön. Hon har fått stå ett tag nu så hon va väldigt seg, men annars väldigt lugn och mjuk. Övrigt av dagen har jag fotat, lagat mat och börjat se på the walking dead. Skitcreeptout i början men gash det är spännande! 

» Provplugg

Kusiners får | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8
Imorgon har jag tyskaprov och Hkprov. Känner att jag inte alls har tränat tillräckligt. Suck. Det får gå som det går helt enkelt.

» HAHA ONLY ON TUMBLR

 

» Wcw

JenniferFuckingLawrence, EmmaWatson, ScarletteJohansson,Naya Rivera & TroianBellisario. #sorrynotsorry
 
  
  
 
 

» Trött och irriterad

Ahhhh har tappat inseprationen till att göra allt känns det som. Vill verkligen göra något speciellt, men vet inte vad, har inte ork till att varken blogga eller fota. Är så stressad och vill bara ha lov nu. 
 
I allafall så gick jag hem till hugo efter skolan och prövade hans helt nya kamera. En jättebra, känner att jag skulle vilja ha en ny nu. Min nuvarande (eller mammas....) börjar bli riktigt sliten och dan. Min absoluta drömkamera är en canon eos 600d. Vill haaa! Funderar stark på att köpa den nu, känner att jag börjar gå in i en 15års kris(?). 
 
Konstigt inlägg men trött Agnes. Somnade i tre timmar och vaknade upp av att mamma sa att klockan va halv 8. Fick panik och trodde att hon menade på morgonen så jag slängde mej upp och ba WUT. Insåg sedan att jag hade tänkt lite fel. 

» Bloggtävlingar!

 

» Ridbilder Zangria

 
 
 
 
 

» Damn gurl

Visst blev han snygg i sin sele? BIG LOVE.