» Music.

 

» Underbar träning

Tog tag i markträningen med Zangria nu på kvällen. Fick så mycket inspiration när jag såg att Oline hade startat upp blogg igen. Tog ut Zangria och började först med lite grundträning som backa, gå framåt och i cirkel. Det gick så grymt bra, hon va så fokuserad och sökte sej verkligen fram. Har även tränat fram buga + puss nu. Hon tycker att det är riktigt svårt att fokusera på båda tricken samtidigt, men eftersom hon är en sådan galen bussgurka så är det helt ok enligt henne. 
Prövade till sist att släppa henne löst. Hon va så underbar, kan inte beskriva. Bad henne gå i höga snön och hon bara gick efter mej hela tiden. Vi mest bara busade runt, hon va bara så härlig. Ska verkligen ta upp detta igen. <3
 
 

» Lite om hästarna

Skriver lite om vad som händer med hästarna just nu.
Fighter tränas var och varannan kväll just nu. Han går super, formen börjar verkligen sätta sej och nästa moment är att försöka träna in någon sorts piaff och spansk skritt. Spanska skritten kan han om han får mycket hjälp och tydliga signaler, men jag vill att vi ska klara det på längre håll och på volten. 
Larsse står fortfarande då det är för isigt och snöigt för  att komma ut med vagnen. Har inte heller haft insperationen att träna vidare från marken just nu när det är så kallt. Men kan ju iallafall säga att vi har börjat få upp stegringarna igen och jag hoppas att vi kan komma tillbaka till att ta ett par steg.
Bossen jobbas lite nu och då. Varför han inte jobbas lika mycket som Fighter är helt enkelt för att jag inte känner att jag kan släppa honom på kvällen lös och vara säker på att han stannar hela tiden. Han har ju såklart inte något imot att vara lös och sköter se 90% av tiden, men så har det hänt ett par gånger att han sprungit iväg. Han har kommit galopperande när jag bett om det men känner att vi fortfarande inte är helt redo för det.
Zangria står fortfarande, vilket faktist funkat jättebra. Känner att jag verkligen behöver stå över ridningen lite just nu och fokusera på annat. När det blir lite varmare så kommer jag såklart att sätta igång henne igen och då är det hård dressyrträning som gäller. Vill verkligen att vi ska klara en stadig galopp i höger varv.
 
 

» För han är så fin

Min lilla guldklimp. Han är så otroligt fin i hullet just nu, tycker ni inte? Precis som jag vill ha honom. Ser så fram imot våren då han ska klippas. Hade först tänkt halvklippa honom, men nu funderar jag faktist på att klippa bort allt ihopa. Ev inte huvud och ben.. Får se! :)

» Tillbaka

Kom ju igentligen tillbaka från ungledarlägret söndag kväll men har verkligen inte haft ork att blogga efter det. Lägret drog musten ur mej, sammtidigt som det va så mysigt! Känner att jag lärde mej mycket och är riktigt glad att jag va med på det. Dock skönt att komma hem och slippa gå upp vid halv 8.. 
 
Innan vi åkte till lägret va ju vi "kamratstödjare" ute och åt på pizzerian. Daamn, ren kärlek. 
 
 
    
    
 
 

» Ungledarkurs

Bra dag idag. Matteprovet gick riktigt bra, även engelskan. Efter skolan gick jag och ett gäng ner och tjockade oss med lite chips haha. Till sist åkte mamma och jag till tandläkarn för att rätta till tandställningen. Så nu är jag fin i munnen också. Imorgon åker jag och gänget till gransnäs på ung-ledarutbildning. Vi kommer vara där hela helgen så jag kommer inte blogga något alls. Får se om jag uppdaterar er vad vi gjort senare! 
 
Snälla ge mej sommar igen <3
        
 

» I fall in love with him everyday.

 
 
 
 
 

» Kul att hoppa snö

Fighter älskar att hoppa över snövallarna, bilderna är från idag när vi busade i trädgården. (Sorglig kvalit'e..)
 
 

» Earth

Hugo och Jennifer följde med mej hem idag efter skolan. Vi har helt enkelt inte gjort mer än att vara allmänt galna, as usual. Vi var ute och sprang lite i trädgården med Fighter, han va så duktig, blev så stolt. ❤ Just nu sitter jag och kollar på catching fire som nyss kom ut på swefilmer. Looove. Imorgon har jag matteprov, vilket inte är så tagg. Tandläkarn blir också imorgon, måste rätta till tandställningen. 
 
Slänger upp lite bilder jag tagit på min älskade jordglob. 
    
 
 
 
 
 

» So exited

 DET NÄRMAR SEJ OMG.

» Take home Julie

Emily Kinney ❤ Den ända jag lyssnar på just nu haha..
 

» Riktiga wowbilder

Källa och mera bilder: HÄR
 
"These wonderful photographs by Elena Shumilova plunge the viewer into a beautiful world that revolves around two boys and their adorable dog, cat, duckling and rabbit friends. Taking advantage of natural colors, weather conditions and her enchanting surroundings, the gifted Russian artist creates cozy and heartwarming photography that will leave you amazed."
 
Kunde inte hålla mej från ett inlägg som detta. Hittade det på facebook och blev helt amazed. En kvinna i ryssland som tar mycket, otroligt profesionella, bilder på hennes söner och deras djur. 
 
 
 
 
 

» Dagens Z

Hade ju medvetet gett Zangria vintervila i 2 veckor nu. Hade helt enkelt inte orken att komma hem, fodra, mocka till alla fyra och sedan rida i mörkret. Så istället för att rida bara några få gånger i veckan och inte få ut något av det bestämmde jag mej för att sätta henne på vila ett tag nu. Idag red jag alltså första gången på två veckor. Började att longera henne och det gick faktist ganska bra. Hon va ju ganska seg efter att ha stått men blev nöjd med henne. Efter det satt jag upp lite barbacka bara för att jag ville få igenom henne riktigt. I början va hon helt enkelt en pinne, ville gå med huvudet i vädret. Men efter lite uppvärmning gick hon riiiktigt bra! Bara galoppen vi behöver träna på nu. 
 
    
 

» Mitt Fotoår 2013

Oj va bilder det blev haha! Men dom här är några (haha) bland mina favoritbilder som jag tagit genom året. En helt del. 2013 vart ett riktigt bra fotoår. Fick många fototillfällen och har lärt mej ohyggligt mycket nytt, både tekniker, redigering och inställningar. Kan inte förstå att jag lämnade 2012 med bara "autokunskap", nu har jag ju fotat ett helt år med manuella inställningar. Gjorde ju även ett toppenbeslut och köpte mitt fasta 50mm med bländare 1.8! Kunde inte gjort något bättre. 
Fototillfällen genom året: 
  • IslandsSM i Norrköping. Kom hem med en hel bunt bilder som jag va väldigt nöjd över. 
  • Premiering i Vikingstad med stuteri Lönnshult! Vädret va inte det optimala därav blev många bilder överljusa eller helt i skugga. Men kom ändå hem med en del bilder som jag va nöjd med.
  • På stuteri Lönnshult. Åkte och hälsade på Bossen och Fighters uppfödare i Boxholm. Dom hade just ett par veckors gammalt miniföl och bara veckors gamla shihuauavalpar. Vilket tillfälle! Fick dock inte till så många bra bilder.. 
  • Linköping stadsfest. Svårt att fota när man inte riktigt har något att fota på. 
  • Hästens dag på Mantorp. Ett galet tillfälle, blev dock ganska besviken på mej själv då jag inte riktigt fick till bilderna som jag ville ha dom, men kom ändå hem nöjd. 
  • Elina fått stå modell ett par gånger, och då har jag fått till bilder som jag är rysligt nöjd över!
  • Höstfoto med Sofie! Blev så otroligt nöjd den fotosessionen, många bilder blev helt underbara och jag fick verkligen till "mina drömbilder". Svårt att få fula bilder på ett sådant fint ekipage. ;)
 
Förutom dessa har jag även fotat på:
  • Pappas "stallåterträff" i gränna.
  • Släktkalas i torsås. 
  • Min konfermation.
  • Hos kusinerna på deras gård.
  • Såklart ute i hagen och på gården här hemma. 

» Första gången jag träffade Fighter

Detta skrev jag efter att jag träffat Fighter för första gången. 
 
"Vi kom att titta på den här hästen. Lönnshults Amiral. Han va jättefin, men live väl stor, han va minishettis på gränsen. Och så kännde jag att det inte riktigt "klickade" så..."
 
"...vi kollade på denna. Han är föl på bilderna, men igentligen är han ett år och avvand från sin mamma. Han är fux på bilden men är rödskimmel...och....

Ja är typ ägare på honom nu! På fredag kastreras han och blir valack, och ungefär en vecka efter kommer han komma!! :''''D Är så jjkjkbfvvkjnvmklcm, glaaaad!! Han ska helst stå i boxen tillsammans med Larsse, så jag hoppas (och tror) att det funkar tillsammans. Han är vääääldigt lite dominant och Larsse brukar va snäll!

Kommer bli så bra!"
 
 
 

» Sjuk

Igår fick jag den värsta huvudvärken jag någonsinn haft. Aldrig varit med om något liknande! Hade haft lite småont i huvudet hela dagen men inget överdrivet. Sedan när jag kom hem blev den värre. På kvällen hade jag så ont att jag knappt kunde se, jag hade svårt att röra mej eller lägga mej i sängen för att det kändes som en kniv när jag flyttade huvudet. Så hela kvällen fick jag ligga under täcket och försöka sova.
 
Är dock mycket bättre idag, har inte ont i huvudet men känner fortfarande av det och är helt slut annars. Därav att jag stannar hemma från skolan. 
 
Har dock kollat igenom massor gamla bilder från första månaderna med Fighter. Det är helt galet va vi har förändrats, vad han har förändrats, både mentalt och kroppsmässigt. Och vad jag har förändrats i mitt tänk. Tänker inte alls om hästhållning nu som jag gjorde då. Hittade gamla bilder från första gången vi tränade på volt. Han hade ett grimmskaft runt halsen, och på ena hållet försökte han springa iväg till Larsse vatje gång. 
Nu tränar vi alltid löst, han går på volt löst både i hagen och i trädgården helt utan problem och vi hållet just nu på att träna på formen löst. 
 
Kan inte säga mer än att jag är galet stolt över oss, och ser fram imot framtiden med honom. 
 
        
 
        
 
        
 
        
 
 
 
 

» New in <3

Gårdagens köp! | Canon eos 500d | Canon 50mm f1.8

» Mera Zangria

 
 
 

» Dressyrträning med Larsse

Larsse igår | Iphone 4 | Instagram: @Agnessjoh
Larsse med Bossen på sidan fick lite dressyrträning igår. Blev en längre runda, mycket trav. Han blev riktigt fin och mjuk faktist, krökte riktigt fint på nacken och lyssnade jättebra på när jag bad om att korta och länga traven. Galoppen gick väldigt stelt, men i slutet fick jag honom att sänka huvudet och få mycket bättre framåtbjudning. Men galoppen har vi fortfarande mycket att träna på. Dom va helt slut eftråt eftersom det blev mycket galopp på ett fällt på slutet.
Såklart så gjorde Larsse en Larssé och rullade sej helt nyborstad i boxen. Tack. 
         
 
 

» Hugo Fotograf!

Idag stog hugo fotograf åt mej och Zangria. Hon gick verkligen helt super, så nöjd över min tjej <3.
 
 
'
 
 
 
 
 

» Nyårslöften

Mitt 2013 har varit ett otroligt bra år. Jag känner liksom att jag har mått bra hela året, gjort saker som jag är stolt över. Håller tummarna på att 2014 ska bli lika bra.
Mina nyårslöften:
  • Rida så mycket jag kan. 
  • Ändra min dygnsrytm, lägga mej tidigare.
  • Utveckla mitt akrylmålande.
  • Börja motionera lite (Haha lol no.)
  • Köpa ny kamera.
  • Köra in Fighter.
  • Försöka övervinna mina rädslor.
 

» Gott nytt år!

Hoppas att alla har haft ett bra nyårsfirande! Själv har jag haft det helt okej. Var först inne i Motala med familjen. Firade som vanligt med god mat och titta på fyverkerierna. Vi åkte hem vid halv 2 och dom lämnade mej hemma hos Julia och Becca.Vi hade jättemysigt, dock va jag lite trött när jag vaknade haha. Vaknade vid 1 (!).. 
 
        
 
När jag kom hem tog jag in Zangria och gjorde i årdning henne.Hade ett hopp-pass och hon gick som en klocka! Igår red jag ut och tränade jättemycket på fattningarna, och idag kände jag verkligen av att vi tränat på dom. Hon fattar jättemjukt och enkelt, även fast vi fortfarande har lite problem i höger varv. Det va i allafall ett nöje att rida henne idag. Byggde upp galoppbommar och sedan ett hinder på ca 90 cm. Riktigt bra för oss att träna på det eftersom vi ibland har lite svårt att komma i takt till hindret. Imorgon kommer Sara och rider!