» Träningar igår och idag.

Igår va jag med en tur med Larsse, Fighter vid sidan. Tog en längre asfaltstur för att komma till en tom kohage som man kan använda lite som en träningsbana. Larsse gick verkligen som på rosor. Tränade olika ridvägar; runt fyrkantspåret, på volt, snett igenom osv helt i galopp. Larsse tycker ofta att det är jobbigt att galoppera när det inte är rakspår så detta var ett riktigt jobb för honom. Men han skötte sej verkligen super, tränade mycket på att öka och minska galoppen för att få honom där jag vill ha honom. Det blev också många galoppfattningar från traven. Galoppfattningarna går ibland super och ibland jättespänt med Larsse, men igår fick han en jättefin balanserad galopp så fort jag bad om det. Avslutade passet med en riktigt bra trav. 
 
På kvällen tränade jag Fighter lite. Gick otroligt bra, bästa passet på mycket länge. Han har ju inte en fast form än men han förstår helt vad jag ber honom om och har fått en mycket bättre balans i hans jobb. Började även ta up lite försiktig tramp som vi inte tränat på sen förra våren. Ingen riktig "tramp" än men jag jobbar med att korta hans trav men fortfarande håller kvar kraften. Vid sidan av det blev det även lite hopp och allmänt bus och mys. Han började även galoppera på volten vilket vi inte riktigt fått tag i innan. I slutet började han även sänka sej i form i galopp!
 
Idag jobbade vi på ungefär samma sett, och det gick lika bra idag. Bad honom även gå upp på pallen (den som Boss brukar stå på). Fighter har tyckt att det är lite för läskigt att stå på den, men idag gick han sakta men säket upp på första steget. Spänd men så duktig!
 
   
   
   
   
 
 
 
 
 
 


Jonna
15 April, 2014 - 18:27 / BLOGG: http://ponnyvalack.blogg.se

Åh vad duktiga hästar! :')

Svar: mihihih :')
Agnes Johansson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo