» Hyfsträning med Z

Larsse och Zangria går ju just nu med mukorg för att förhindra fång och allt för mycket övervikt. Vid lunch får dom hö i hagen och då tas munkorgarna av. Men dom ska på igen när jag kommer hem från skolan. Larsse brukar alltid funka jättebra att ta på, men Z är helt ärligt oftas för jävlig. Ofta när jag ska ta inn henne för att tex rida brukar hon va lite småsvår att ta in, men när man har munkorgen är hon nästan omöjlig. För att ta på den behöver jag stänga av med trådar till andra sidan på stora hagen så att hon blir fast i gången mellan stora och lilla hagen och sen ta på den. Men ni hör ju själva att det inte håller i längden. 
 
Idag prövade jag något annorlunda. Gick ner i lilla hagen och ställde mig i mitten. Hade munkorgen visad tydligt och när Z började trava i väg stog jag bara kvar i mitten. Riktade hela tiden mitt kroppspråk mot hennes bakdel så att hon skulle förstå att fortfarande trava på. Hon travade runt ett par varv innan hon tröttnade och då manade jag på henne med ett avslappnad men tydlig språk att gå fram. Några varv senare märktes det att hon ville sakta av och hade innerörat mot mej hela tiden. Tillslut gjorde hon halt och jag bad henne trava en liten bit till, och sedan bad jag henne stanna, vilket blev en snabb halt. Hon lät mej sedan utan problem gå fram till henne och stå och klappa, sedan sätta på munkorgen.
 
Det är ju sådan här träning som Z och jag behöver mycket mer än vad vi gör, det känns bara som att det aldrigt riktigt blir av. 
Från i sommas! :)
 
 
 
 



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo